Pär Andersson:

Första nyförvärvet klart.

"Dagen efter allsvenskan färdigspelades presenterade IFK Norrköping sitt första nyförvärv: Isak Pettersson, målvakt från Halmstad.

– En väldigt viktig pusselbit för att vi ska bli ännu bättre, säger IFK:s manager Jens Gustafsson till appen Peking Inifrån.

Isak har fått sitt stora allsvenska genombrott den här säsongen, han spelade 26 matcher för HBK som ramlade ur högsta serien. Redan under sommaren ryktades han vara på gång till Norrköping som ju på senare år värvat flera spelare och ledare med rötterna på Örjans Vall.

– Jag var utespelare och målvakt tills jag var 16 år gammal och när jag kom till Halmstad blev jag bara målvakt. Men som utespelare fick jag spelförståelse som jag fått nytta av nu, fortsätter Isak. Hallänningen har skrivit på ett treårskontrakt med den allsvenska tabellsexan och han kan räkna med svår konkurrens från David Mitov Nilsson, 26."

Widar Andersson:

Tvärvändningen behöver vårdas.

"Det onda och oroande i sammanhanget är hur ett uppstickarparti som SD kan få hela systemet att gå i baklås. Helt plötsligt kastas all visdom överbord. Den som säger de mest självklara saker som att antalet migranter från fattigare delar av världen har stor betydelse för integrationen i en rik och generös välfärdsstat; den personen klassas som typ halvrasist. Medan personer som blundar för varje uppenbar målkonflikt premieras och godhetsupphöjs."