WidarDirekt: Sluta tala över huvudet på SD. (blogg)

"Det som nu sker kan mycket väl bli det som för upp SD på förstaplatsen. När ska övriga partier – utom M i det här fallet vad det verkar – släppa sargen och inse att det är kört och provocerande och ”von oben” att diskutera om ett av de största partierna i riksdagen på det sätt som nu sker? Jag förstår att det är svårt och tungt att se när alla förutsättningar förändras och när den gamla ordningen inte längre finns. Men är det verkligen bara inom Moderaterna som insikter om nya och vettiga förhållningssätt slagit rot? Det mest vettiga och populistiska – folknära – förhållningssättet är att behandla SD som jämlikar. Det är så partier dras in i riktig politik, i svåra avvägningar och in i ansvarstagande för mer än den egna väljarbasen."

Carolina Nilsson: Tuffe blir kvar i Söderköping.

"Det var i våras som Smultronstället, som ägt tåget i 20 års tid, meddelade att tåget var till salu. Anledningen var att man inte riktigt fått till verksamheten sedan den chaufför som kört tåget i åtta–nio år gått i pension.

– Under två somrar har vi försökt anställa en eller två som kan köra tåget. Vår tidigare chaufför har varit med och utbildat dem. Men nu har han flyttat och kan inte hjälpa till med det mer. Och vi har inte lyckats hitta någon som vill ta över ansvaret. Det är så ansvarsfullt att köra tåget och vi vill verkligen hitta någon som tar det här seriöst, sade Anders Lindskog, delägare i Smultronstället, i Folkbladet då. Han hoppades hitta någon som ville fortsätta köra Tuffe på Söderköpings gator."