Vid den nyligen avverkade partiledardebatten i riksdagen gick vår statsminister, som vanligt, till hårt angrepp på Sverigedemokraterna för att det är ett parti med nazistiska rötter. Må så vara, men väljarna röstar inte på SD för den sakens skull och inte heller för att vissa företrädare för partiet går på stan beväpnade med järnrör. Nej, väljarna röstar på SD för deras invandringspolitik. Inget annat. Allt som har med migration och integration är en betydligt större fråga för ” vanligt folk”, än vad alla partiföreträdare tror eller vill låtsas om. Med undantag för SD, då förstås. Därav SD:s framväxt och uppgång. SD:s nedgång och kanske fall kan åstadkommas om andra partier gör upp om en gemensam migrations - och integrationspolitik.

En del, avseende själva invandringen har gjorts, men mycket återstår. Särskilt i frågor som har med integrationen att göra.

Att ständigt och jämt, tjoa och hojta, om rasism och nazism löser inga problem, utan tvärt om, cementerar dem. Det verkar numera, inom socialdemokratin, inte längre finnas någon partisekreterare eller några ombudsmän som lyssnar på folket och kan viska folkets synpunkter vidare i partiordförandens öra. Annat var det på Sten Anderssons tid.

Denna fråga är vidare, ingen typisk vänster-högerfråga, utan en annan, för hela nationen, av övergripande dignitet. Därför vore det bra om

fler partier kunde göra upp om den. Varför då inte börja med de två största partierna. Socialdemokraterna och Moderaterna?

Jag inte bara tror, utan är helt övertygad om att den svenska väljaren föredrar S eller M före SD, om bara en gemensam, genomtänkt och vettig migrations - och integrationspolitik presenteras.