LO:s valfilm har slagit alla bottenrekord. Istället för att propagera om hur viktigt där att vara med i facket eller tala väl om socialdemokraterna så hittar LO på rena lögner om moderat politik. Ännu värre några förstamajtalare tog också upp samma tema. Frågan är hur lågt kan man falla? Objektiva statsvetare har också fördömt LO:s agerande. Det är inte horribelt överdrivna påståenden som tas upp utan det är den värsta form av smutskastning. LO påstår att om moderaterna kommer till makten kommer vi inte ha några fasta anställningar och ingen får bli sjuk.

Undersköterskor och gruvarbetares löner kommer att sänkas med 30 procent. Verkligheten visar något helt annat. När alliansregeringen styrde med moderaterna i spetsen fick ovanstående grupper liksom andra med låga inkomster en ökad köpkraft med 24.000 kronor per år genom jobbskatteavdragen. Märkligt är också att LO tydligen inte känner till att det är arbetsmarknadens parter som sätter lönerna! Vad säger de cirka 50 procenten av LO:s medlemmar som inte röstar på socialdemokraterna och vad säger de om att över 30 miljoner kronor förs över i valrörelsen till Stefan Löfvens parti?

Efter valet 1991 blev det regimskifte i Norrköping. Dagen efter valet fick jag reda på att många äldre på ett äldreboende satt och grät. Som blivande kommunstyrelseordförande skyndade jag mig dit för att ta reda på fakta. Till min häpnad fick jag höra att äldreboendet skulle stängas om de borgerliga fick styra. Snart kom det fram att valarbetare hade påstått detta. På detta sätt skrämde man många äldre för att få deras röster. De äldre blev mycket oroliga av detta och for väldigt illa av att ha blivit lurade på detta sätt. Men tyvärr verkar årets valrörelse att bli mycket smutsigare.