Widar En kristdemokratisk partiledare kan svara på frågor om "det svåra läget i opinionen" i sömnen. Frågor om KD: s relation till riksdagens fyraprocentsspärr är så frekventa att de närmast har en formerande och strukturerande roll för partiet. Å andra sidan har KD varit ett riksdagsparti sedan 1991 och suttit i regeringen i elva av sina 27 riksdagsår. Inget dåligt resultat.

Valresultaten har faktiskt bara dansat på fyraprocentsstrecket två gånger; 1994 och 2014. Allt det myckna talet om att "nu måste väl ändå KD åka ut ur riksdagen", känns kort sagt inte så verklighetsförankrat när allt tal samkörs mot de faktiska resultaten.

Fast frågan är om det inte är värre nu än vad det varit någon gång sedan partiet kom in i riksdagen? KD ligger under 3 procent i ett antal mätningar. Demoskop tidigare i veckan gav partiet 2, 5 procent; vilket är ett markant lågt juliresultat jämfört med de två tidigare riksdagsvalen.

På fredagen var det KD: s partiledare Ebba Busch Thors tur att vandra runt mellan redaktionernas intervjuer och utfrågningar, hålla sitt tal i den lena sommarkvällen och att klara av ytterligare några mediebesök efter sitt tal.

På fredagseftermiddagen var Busch Thor hos Expressens reporter Niklas Svensson för att svara på frågor. Jag smög mig in i publiken för att lyssna.

Tidigare på dagen hade Ebba Busch Thor presenterat en nyhet. KD lägger fram ett "femstegsprogram" för att sätta igång processen med att förstatliga sjukvården. Enligt Ebba Busch Thor behövs det ett tydligt statligt ansvar via Socialstyrelsen för att garantera likvärdig sjukvård i hela landet.

"Människor ska kunna lita på sjukvården. Sjukvården är Stefan Löfvens och socialdemokraternas enskilt största misslyckande under mandatperioden", sa KD: s partiledare till Niklas Svensson på Expressenscenen.

"Vi är det bästa sjukvårdspartiet jämfört med de rödgröna partierna och jämfört med allianspartierna", slog hon fast från scenen.

KD har haft sina bästa stunder när mellanmänskliga relationer - familj, äldre, vård och omsorg - har stått i centrum för partiet och dess ledande företrädare.

Enligt Expressens seniora politiska kommentator KG Bergström blev det för mycket "BatongEbba" under inledningen av hennes partiledarskap.

Nu försöker hon vända tillbaka till det "mjuka och snälla."

64 dagar till valet. Partiet behöver snudd på fördubblas för att kvala in till riksdagen igen. Går det?