Främmande och oacceptabelt av Liselotte Dalén

Politiker bör inte ta en offentlig debatt med tjänstepersoner, då de i sin yrkesroll inte har full möjlighet att försvara sig. Daléns agerande kan leda till det hon säger sig vilja undvika.

Bengt Svenson är en av de tre i Söderköpings politiska ledning som här svarat på en tidigare artikel av en oppositionspolitiker.

Bengt Svenson är en av de tre i Söderköpings politiska ledning som här svarat på en tidigare artikel av en oppositionspolitiker.

Foto: Eva-Lotta Eriksson

Debatt2019-12-02 08:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De tre politikerna Bengt Svenson (M), Anders Eksmo (KD) och Boel Holgersson (C) från kommunledningen i Söderköping svarar idag på en artikel på debattartikeln Skamlig ovilja mot att diskutera ledarskapet” av oppositionspolitikern LiseLotte Dalén (SD). 

I en debattartikel  i Folkbladet den 23 november  skriver Liselotte Dalén (SD) att ledarskapet inom socialförvaltningen i Söderköpings kommun präglas av ”management by fear” och ”blame culture”

Vi vill inledningsvis vara mycket noga med att markera att vi inte delar Liselotte Daléns uppfattning. 

Som i all verksamhet kräver även kommunal förvaltning ett tydligt och närvarande ledarskap. I förekommande ärenden sker samverkan mellan förvaltningen, personalavdelningen och de fackliga organisationerna. 

Vi har fullt förtroende för att arbetet hanteras enligt gällande politiska riktlinjer, lag och förordning.

Att som politiker offentligt kritisera kommunala tjänstepersoner är för oss främmande och oacceptabelt. Politiker bör inte ta en offentlig debatt med tjänstepersoner, då de i sin yrkesroll inte har full möjlighet att försvara sig. I sämsta fall leder Liselotte Daléns agerande till just det hon säger sig vilja undvika - ”management by fear” och ”blame culture”.

En förtroendefull och ansvarstagande kultur skapar vi alla tillsammans – där var och en har ansvar och möjlighet att bidra.

Karta: Söderköping