Debatt I stället för att arbeta med överkonsumtion, klimatproblem och det faktum att cirka ett hundratal flercelliga organismer i Sverige står nära randen för utrotning, satsar den samlade miljörörelsen i vårt land all sin energi på att bevara den inplanterade vargstammen.

Vi importerar och transporterar i en omfattning som just nu håller på att förgöra vår planet. Grönsaker, frukt, bröd, kött, fisk, mjölk och annat transporteras runt utan tanke på att varje flygfrakt eller långtradarlass bidrar till den globala klimatkatastrofen. Vi är inne i en spiral som inte går att hejda. Hur ofta hör man miljörörelsen förfasa sig över detta?

Miljörörelsen borde stå på barrikaden och uppmuntra lokal produktion, de borde värna odlingslandskapet, stödja fäbodbruket, rennäringen, jakten, fisket, bärplockningen och många fler grenar i den lokala produktionen av livsmedel. Om detta hör man inte ett ljud, miljörörelsens agerande

· har inget emot att vi rensar haven på fisk.

· sanktionerar rovdjursstammar som aldrig tidigare.

· tillåter att rennäringen tvingas avstå 80 000 djur årligen till rovdjuren.

· avstår från att skörda älg, rådjur och andra djur i en omfattning som är ofattbar.

· hindrar, eller i bästa fall försvårar, animalisk produktion av alla slag.

· tar död på fåravel och fäbodbruk.

· säger ja till förbuskning av det svenska odlingslandskapet och nej till bevarande av unika växter och miljöer.

· säger ja till en östeuropeisk vargstam som kostar oss miljarder varje år.

· säger ja till försämrad livskvalitet och förklarar krig mot landsbygden.

Vi i Landsbygdspartiet oberoende frågar undrar vem eller vilka som är de största tillskyndarna till denna miljövidriga galenskap. Man tror inte sina ögon och öron när man inser att det är landets miljöorganisationer, alla politiska partier och media. Man häpnar när de ändå har mage att för skattepengar åka flyg till miljökonferenser runt om i världen. Till vilken nytta, frågar man sig. Ingen miljöåtgärd är för liten har vi lärt oss. Alla utom ovan nämnda.