Debatt I samband med Europride-festivalen i Stockholm avslöjade Expressen ytterligare bevis på SD:s fientliga inställning till HBTQ-rörelsen. Detta är förvisso ingen större nyhet. Vi har länge känt till att Åkesson och Co har problem med att erkänna HBTQ-personer på samma juridiska basis som heterosexuella. SD har inte röstat för en enda HBTQreform i riksdagen. Någonsin.

I år kunde vi läsa att så många som 60.000 personer skulle gå med i Pride-paraden. Jimmie Åkesson kallar dessa för ”smaklösa figurer”. Den sverigedemokratiske talmannen Björn Söder liknade homo-, bi- och transsexualitet vid tidelag och pedofili. SD:s partisekreterare Rickard Jomshof menade att transpersoner som inte kastreras blir ”någon sorts freakshow”. Det senaste exemplet står riksdagsledamoten David Lång (SD) för. Han gick så långt som att ifrågasätta om Pride ens borde vara lagligt.

Det här är så fruktansvärt beklämmande. När vi andra kommit så långt i att acceptera människors olikheter, står Sveriges tredje största parti fortfarande och stampar i det förgångna. Det är inte Pride-deltagare som är smaklösa figurer. Det är Sverigedemokraterna som är abnormiteten i sammanhanget.

När RFSL undersökte partiernas inställning i dessa frågor så blev vi de två mest HBTQ-vänliga riksdagskandidaterna i Centerpartiet. Våra åsikter stämde till 93,8 procent överens med RFSL:s förslag till förändring. Om vi kommer in i riksdagen i höst lovar vi att göra vad vi kan för att dessa förslag blir verklighet. De största motståndarna är här Sverigedemokraterna.

Väx upp, SD. Inse att världen har förändrats. Läs på om mänskliga rättigheter. För det ni antyder, leder till att hatbrotten och våldet mot HBTQ-personer fortsätter. Och det hatet har ingen plats i det moderna samhället. Det är kärlek som för Sverige framåt.