Debatt Vad skönt, att det äntligen har blivit slut på gullandet med Annie Lööf. Stefan Löfven blev nobbad till slut trots hans kärleksfulla frierier för att få henne med på regeringsskutan. Hon fick inte bli kapten och då blev hon sur och skyllde allt på Stefan Löfven och sossarna.

Jag har aldrig förstått socialdemokraternas flörtande med Annie Lööf och hennes centerparti. ”Vi måste bryta den förlamande blockpolitiken och söka samarbete över blockgränsen, med mittenpartierna”, har Stefan Löfven pläderat för i flera år. Men, stopp hallå, vilka är mittenpartierna? Inte Centerpartiet, i alla fall. Det är numera ett utpräglat högerparti. Inte på det gamla sättet, där man står i stram givakt inför den blågula fanan och hyllar Kung och Fosterland, utan ett extremt nyliberalt, marknadsliberalt parti där man står i stram givakt inför och hyllar det internationella storkapitalet. Inget för vanliga knegare precis, om nu någon skulle ha trott det. Givetvis har Annie Lööf och hennes vapendragare inget emot att människor skall få lyckas i sina karriärer oavsett familjebakgrund, etnicitet och religion. Hon ställer upp för alla människors lika värde. Men de skall inte få det för bra till en början. De måste jobba sig upp och en dag kanske någon blir president för Amerikas förenta stater. Men då måste de nu lägsta lönerna sänkas till cirka 70 procent och fackföreningar skall inte lägga sig i för att förbättra levnadsvillkoren. Allt fackligt är av ondo. Det är den sanna marknadsliberalismen i ett nötskal det.

Vidare är nog inte Annie Lööf att lita på i migrationsfrågan. Det behövs nog ännu en stram invandringspolitik för att vi skall få andrum med att ta emot alla de som redan kommit till Sverige, på ett bra sätt, med skolor, bostäder, sjukvård och sociala åtaganden. Där tror jag att gamla rejäla moderater är mer att lita på än dagens Centerpartister. Dessa frågor borde S och M göra upp om med en fast och hållbar politik för flera år framöver. Skulle invandringskranen öppnas för fullt igen kan vi räkna med Jimmie Åkesson som statsminister efter valet 2022.