Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Zlatan" startar nytt i Finspång

Nu är det åter verksamhet i Åbergs bageris gamla lokaler. Marco ”Zlatan” Hassan har startat upp Sweets House, ett café med eget bageri.

Stort utbud. Marco visar upp några av bakverken som finns i utbudet.

Stort utbud. Marco visar upp några av bakverken som finns i utbudet.

Foto: Magnus Johansson

ZLATAN2016-04-05 07:00

Turerna kring Åbergs bageri och konditori var en ständig följetong förra året.

Inga löner, tömda lokaler, obetalda hyror, försvunna fordon och tömda dagskassor var några exempel på hur företaget missköttes under en längre period.

I juni kom beskedet att företaget försattes i konkurs.

Men nu har ett nytt företag slagit upp portarna. Sweets House öppnar i Åbergs före detta lokaler på Linköpingsvägen.

Ägaren Marco Hassan har stora förhoppningar med verksamheten. Han går under smeknamnet ”Zlatan”.

– Det är så många som tycker jag är lik honom, så därför kallas jag det, berättar Marco Hassan.

Han har tagit en krokig väg innan han bosatte sig i Finspång.

– Jag är född i Libanon, men uppvuxen i Syrien. Det var ett jättebra land förut, men nu är det hemskt i Syrien, ingen är säker där.

– När jag var 22 år flyttade jag till Egypten, där jag bodde i tio år och arbetade som kökschef i turistorten Hurghada. Min bästa kompis bor i Sverige och pratade så väl om landet, därför flyttade jag hit.

Marco bodde först utanför Norrköping, sedan i Hävla och därefter kom han till Finspång.

Nu har han bott i Sverige i två och ett halvt år.

Sweets House utbud består bland annat av tårtor, kakor, baklava, cheesecake, bakverk, chokladbollar, äppelpaj och affärsinnehavaren ska även börja med färskt bröd, bullar, wienerbröd och liknande.

– Vi kan göra det mesta i vårt eget bageri. Jag har köpt in maskiner som ugnar, mixer, kyl, frys och spis, berättar Marco Hassan.

Han hoppas att många ska vilja testa hans syriska delikatesser, samtidigt som de även erbjuds det mer ordinära utbudet, som brukar finnas på caféer i Sverige.

– Jag har en anställd nu, men jag behöver mer personal. Jag skulle behöva två bagare till. Dessutom skulle jag vilja samarbeta med butiker och sälja mina varor där.

Affären kommer vara öppen måndagar–lördagar.

Under sommaren finns det planer på att ha en uteservering i anslutning till butiken.

– Jag satsar på god kvalité och vågar tänka nytt. Alla är välkomna att prova mina bakverk. Jag vill gärna ha in önskemål från kunderna vad de vill ha, då kan vi ordna det. Drömmen är att utöka och göra större. Jag hoppas att svenska folket ska testa mina grejer, konstaterar Marco ”Zlatan” Hassan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om