Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Stefan Löfven gav besked

Den dryga halvtimmen var en högtidsstund för alla som rätt förstår att uppskatta oklara besked.

Stefan Löfven. Ibland kan besked vara klara. Ibland behöver de vara mer oklara och glidande. Så är det i livet och politiken.

Stefan Löfven. Ibland kan besked vara klara. Ibland behöver de vara mer oklara och glidande. Så är det i livet och politiken.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Widars ledare2014-08-20 07:04

Stefan Löfven gjorde debut i radions partiledarutfrågningar i går. P1:s reportrar Monica Saarinen och Lasse Johansson dök ner i S-politiken och i S-ledarens uppfattningar om stort och smått. Stefan Löfven kan vara stabilt nöjd med sin insats.

Den dryga halvtimmen var en högtidsstund för alla som rätt förstår att uppskatta oklara besked. ”Det kommer säkerligen att lösas”, sa Löfven. ”Det får man se”, sa Löfven. ”Om man utgår från att inget går så är det så”, sa Löfven. Den kloke och erfarne politikern avstår från att låtsas om att kunna ge klara besked om sådant som rullar på i interaktiva processer.

På områden där man själv har makten att ge besked och där man vet hur man vill ha det; där ger den kloke politikern däremot besked. Vilket Löfven gjorde med besked i radioutfrågningen: Det han ska hugga tag i om han blir statsminister är den "höga arbetslösheten, de fallande skolresultaten och den krackelerande välfärden."

"Ultimatum är sällan en bra start på förhandlingar", sa Löfven med adress V:s partiledare Jonas Sjöstedt och hans barnsliga krav på att få precis som hans sjuprocentparti vill.

I ett antal punkter där medierna frossar i kommande konflikter mellan de eventuella regeringskollegorna S och MP gav Löfven också klara besked. Försvarsberedningens förslag ligger fast. 90 procent av riksdagen står bakom Försvarsberedningen. En ”minoritet” (Miljöpartiet) kan inte styra över detta, sa Löfven.

Undantagen i Las som Miljöpartiet och de borgerliga partierna införde för många år sedan och som S har hotat med att riva upp; de undantagen är inte längre något problem. "Frågan är inte med i vårt valmanifest", sa S-ledaren. Vilket betyder att undantagen inte är högprioriterade för S och därför kan förhandlas bort mot något annat och viktigare.

Förbifart Stockholm är en ”lokal fråga” som ”börjar byggas i dag” och är inget som kommer att störa eventuella regeringsförhandlingar mellan MP och S.

Friåret – som MP är förtjusta i – gav Löfven positiva besked om. Tanken är god och med lite annat innehåll och upplägg så ska det inte vara några problem, sa Löfven. ”Friår med förnuft” föreslog programledaren Lasse Johansson fyndigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om