Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Bartenderduo vann cocktailtävling

Bartenderduon Jakob Bravo och Robin Nockmar från Norrköping vann drinktävlingen Cocktailkampen på Café Opera.

Bartenderduon Jakob Bravo och Robin Nockmar i Norrköping är glada över vinsten i Cocktailkamp 2019.

Bartenderduon Jakob Bravo och Robin Nockmar i Norrköping är glada över vinsten i Cocktailkamp 2019.

Foto: Privat

VINNARE2019-05-13 16:00

De representerar Pigeon Street som öppnar i Knäppingsborg den första veckan i juni. Så när Sveriges bästa bar korades vid Cocktailkamp 2019 på Café Opera den 28 april så var vinnaren en bar som inte öppnat ännu, men där förväntningarna nu är höga.

Bartenderduon Jakob Bravo och Robin Nockmar, som de senaste nästan tre åren följts åt på event, tävlingar och arbetsplatser, är glada över vinsten.

– Det känns jättebra. Vi är så glada och supertacksamma för den möjligheten. Vårt mål är att sätta Norrköping på kartan inom dryckesvärlden, säger Jakob Bravo.

Senaste arbetsplatsen var Pig´n´Hen. Också där var ambitionen att sätta Norrköping på cocktailkartan, vilket gick bra: duon vann förra året tävlingen Absolut Invite.

Den här gången, i Cocktailkampen, Sveriges största lagtävling, vann de med drinkarna ”Reclaimed Vintage Cocktail” och alkoholfria ”Bliss”. I den förstnämnda, med återvinnings- och miljötema, fokuserade de på Absolut Elyx. Enligt Bravo jobbar Absolut miljövänligt, tänker på sina utsläpp och hur man tar hand om sina råvaror.

Övriga ingredienser i drinken var persikojuice syrad med citronsyra, i stället för citron eller lime, som enligt Bravo är miljöbovar i baren, med frakt och svinn, och med tanke på att man bara använder juicen och kastar skalen.

Bravo och Nockmar gick till restaurang Asken, vars ägare ligger bakom Pigeon Street, och såg vad de fick över, som citrongräs och citrusskal, som de gjorde en sockerlag av.

– Sedan tog vi olivolja som vi körde igenom kaffesump, och så hade vi ekologiskt rosébubbel.

Drinken serverades förstås i ett second hand-glas.

Den alkoholfria drinken ”Bliss” bestod av rabarber, vanilj och tonic water.

Priset var en resa till Barcelona, redan dagen efter tävlingen. Där fick de gå på toppbarer och nätverka.

Pigeon Street, vad blir det för ställe?

– Pigeon Street kommer att vara uppdelad i en restaurang- och en bardel, säger Jakob Bravo.

Det är ägarna till kvarterskrogen Asken, Carina Carlqvist, Johannes Andersson och Carl Franzén, som skapat det nya konceptet i lokalerna där Fiskmagasinet och Enjoy låg tidigare.

Bravo beskriver maten som att den kommer från alla världens hörn.

– Det kommer att vara väldigt mycket blandat. Man kan säga att det är street food som är i fokus. Drinkmenyn kommer att vara inspirerad av olika bakgator och områden med lite stories, som är förknippade med drinkarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om