– Ja, det blir framträdande av två artister och dessutom kommer vi att visa filmsekvenser från invigningen för tio år sedan, då landshövding Björn Eriksson och revystjärnan Annalisa Ericson, som jobbat ihop med Zarah, fanns på plats här, berättar Lars-Olof Johansson, ordförande för Zarah Leandersällskapet.
Vad är det för artister?
– Det är sångerskan Lina Adolphson från Köping, som kommer med ett program hon döpt till "Det skönaste som livet gav". Dessutom har vi engagerat Leif Johansson, som brukar benämnas som Värmlands svar på Babsan. Han ska också framföra ett Zarahprogram på ett säkert lite personligt sätt.
Har de varit tidigare på museet och uppträtt?
– Leif har varit och besökt museet tidigare, men varken han eller Lina har tidigare framträtt på scenen, så det blir premiär för båda.
Hur kan du summera de tio gångna åren?
– Det hela började, när vi den 15 mars 2007, ville fira att det var 100-årsdagen av Zarah Leanders födelsedag i Karlstad. Zarah bodde ju i många år på Lönö, nära Häradshammars bygdegård, där vi har museet.
– Då kom Zarahs tidigare sekreterare, Brigitte Pettersson, på idén att uppmärksamma dagen med både musik och att visa upp hennes privata samlingar från Zarah.
– Sedan blev samlingen kvar och blev starten till det här museet.
Har ni haft många besökare?
– Sedan invigningen har vi haft nästan 20 000 besökare och framförallt handlar det om gruppresor med buss från angränsande landskap och Stockholm. Men även många besök från utlandet och främst då Tyskland där Zarah var mycket stor artist på sin tid.
– Vi har också vuxit både vad gäller lokaler och föremål. Nu disponerar museet större delen av bygdegårdens nederplan och vi har fått föremål och samlingar från Zarahvänner både i Sverige men också i Tyskland och Nederländerna.