Valkansliet vid kommunstyrelsens kontor består av valsamordnare Helena Nöid, till vardags kommunsekreterare, och Felicia Elvnäs, valadministratör, anställd för det här valet och nästa, EU-valet i vår.
– När det här valet är slut börjar förberedelserna för nästa val. Och alla skrämmer en ju med att det kanske blir omval, så man måste alltid vara beredd, säger Helena Nöid.
Det är valnämnden, med Inger Petersson (S) som ordförande, som ansvarar för valet. Men allt det praktiska står valkansliet för. Helena Nöid och Felicia Elvnäs har arbetat sedan i början av året med förberedelserna inför valet till riksdag, kommun och landsting.
– Man kan inte förstå förrän man kommer in i den här bubblan hur mycket detaljer det är att hålla ordning på, säger Helena Nöid.
Nu är det som mest intensivt. Telefonerna går varma, många har frågor kring valet.
Aktuellt på tisdagen var att allt material skulle ut till alla förtidsröstningslokaler, och röstmottagarna skulle möblera upp lokalerna.
I förra veckan började utbildningen av alla röstmottagare.
– Det är ungefär 600 personer vi ska utbilda, säger Helena Nöid.
70 av dem ska arbeta i förtidsröstningen.
– Vi vill ha sådana som är noggranna, ordningsamma, stresståliga och serviceminded, säger Helena Nöid och Felicia Elvnäs.
Många av röstmottagarna har arbetat vid tidigare val.
Hur många brukar förtidsrösta i Norrköping?
– Förra valet var vi faktiskt den fjärde största kommunen i Sverige att ta emot förtidsröster.
40 procent i Norrköping valde att förtidsrösta. Den tendensen, att fler och fler förtidsröstar, tar man höjd för också det här valet.
Varför tror ni att det ser ut så?
– Det är väl så samhället ser ut i stort. Man vill göra det när man själv har tid och möjlighet.
– Efter jobbet, eller när man lånar böcker, göra det när man ändå är på plats. Man kanske har andra planer för söndagen och vill inte boka upp sin helg, man kanske ska i väg på någonting.
Förra valet, 2014, ökade också röstdeltagandet totalt i Norrköping, till 85,32 procent i riksdagsvalet och 82,97 i kommunvalet.
Högtryck på valkansliet nu alltså.
– Efter onsdagsräkningen den 12 september, när den är klar, tror vi att det kanske går att andas ut.
Samtidigt gillar de de varierande arbetsuppgifterna, tycker att det är kul med administration och har roligt tillsammans.
– Och det känns som en viktig fråga. Demokratin ska fungera.