Snön som föll under natten till lördagen har ställt till det med elförsörjningen på sina håll. Vid 14:30-tiden försvann elen för cirka ett 1000-tal hushåll i Grytsområdet.

– Vi vet ännu inte var själva felet ligger. Personal är på väg ut med bandvagn för att inspektera ledningsnätet, uppger Björn Persson som är regionchef vid EON.

Strax efter klockan 16 togs ett beslut av Räddningstjänsten att öppna upp räddningsstationen i Gryt för att allmänheten ska kunna ha någonstans att vända sig om även mobilmasterna sätts ur funktion.

– I den bästa av världar kommer strömmen snart tillbaka. Men det här görs nu för att de boende ska kunna ha möjligheten att larma om det är så att mobilerna slutar att fungera, säger Monica Hallberg, kommunchef i Valdemarsvik och som var med och tog initiativ att öppna upp stationen.

Man räknar med att räddningsstationen ska kunna vara öppen för allmänheten från klockan 17:30 och går alltså att besöka om det är så att man behöver hjälp eller information.

När man hittar elfelet ska det lagas och EON kan i nuläget inte ge någon prognos om när elen kan vara tillbaka hos de drabbade.

Uppdatering:

Vid 23-tiden på lördagskvällen hade de flesta hushållen fått strömmen åter. De återsteånde 230 hushållen ska, enligt en prognos från Eon, ha fått tillbaka strömmen vid lunchtid på söndag.