Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Sveriges varierande väder

Det händer mycket med vädret under ett år, och då ska vi inte ens tala om naturens gång som följd av det! Årets 12 månader delas upp i årstider á 3 månader. Vintermånaderna december till februari karakteriseras av medeltemperatur under 0 grader och speciellt i norra Sverige av ett tjockt snötäcke.

VÄDERKRÖNIKA2011-02-10 13:07

Den kallaste perioden brukar vara i skiftet mellan januari och februari då kalluften är som mest utbredd. Därefter börjar det vända och mildluften försöker pressa bort den kalla även om våren ibland får sig ett eller annat bakslag.

Maj är en vårmånad men i söder börjar sommaren anlända och avancerar norrut under juni som även är årets ljusaste månad. Solen ger under juni, juli och augusti oftast flera soliga och varma dagar men eftermiddagsskurar och åska blir vanligare.

September till november kallast höstmånader med dygnsmedel mellan 0 och 10 grader men ibland dröjer sommaren sig kvar. Löven ändrar färg och det blir frostnätter. Jorden lutar längre bort från solen och de ljusa dagarna blir kortare.

Med mindre solljus blir det mindre uppvärmning och temperaturen blir lägre. Med tanke på vårt avlånga land blir det svårt att hårddra årstidsmånaderna. Ett varmare klimat kan även leda till ändring av årstiderna. Risken finns att vi inte får så vita vintrar och somrarna blir blötare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om