Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Godkänt för vår

väderkrönika2016-02-22 12:09

Ibland händer det att någon säger att det är vår i luften men vi meteorologer är lite torra av oss och vill hänga upp oss på statistik. Visst kan vi gå med på att säga det är vårtemperaturer, och då talar vi om en dygnsmedeltemperatur som är över 0 grader. Men för att det ska bli en meteorologisk vår ska det vara 7 dagar i följd med en dygnsmedeltemperatur på eller över 0 grader. Då säger vi att den första av dessa 7 dagar är det datum som våren kom. Det finns även ett annat sätt som en del pratar om vår, och det är i kalenderform. Oftast brukar mars, april och maj refereras till som vårmånader. Våren är den årstid då det kan svänga extra mycket i temperaturen så därför räknar vi på sju dagar, övriga årstider behöver bara fem dagar i följd med uppfyllda kriterier för att de årstiderna ska få komma. Men varför stanna där? Låt oss göra det lite mer omständigt för oss meteorologer, och er lyssnare. Hur tidigt får våren egentligen lov att komma? Ja, det blev en aktuell fråga vintern 2007-2008 för då var det så milt att den meteorologiska vintern inte kom till en del platser i Götaland. Därför fick vi bestämma när hösten tar slut och våren till slut får ta vid, och då var det datumet 15 februari som fastställdes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om