Den 14 januari är det dags för TV4 att starta sin fjärde tv-kanal efter de tidigare avknoppningarna TV4 plus och TV4 film. TV400 satsar på målgruppen "unga vuxna", det vill säga människor mellan 15 och 35 år.
Sändningarna sker dagligen mellan klockan 14-01, och tablån ska i stort vara likartad dag efter dag och enkel att minnas, med särskilda block för lättsamma egenproduktioner med musik och artister, animerat, dramaserier, humor och långfilm. Dessutom kompletterar TV400 moderkanalen, och sänder för- och efterprogram till exempelvis dokusåpan "Paradise Hotel".
Den nya kanalen kommer att få samma täckning som TV4 film har i dag. Den distribueras bara digitalt.

<span class="mr">Fragmentiseras
</span>Fyra hittills, och i slutet av nästa år eller i början av 2006 startar ni TV4 fakta. Varför så många kanaler?
- Det som händer är ju att tv-tittandet blir alltmer fragmentiserat. Klumpen med "övrig tv" som det kallas, bredvid de stora kanalerna, växer, och vi måste finnas med där. Vi måste ha en kanal som riktar sig till unga människor, precis som vi måste ha en filmkanal. Det är viktigt att vi är med överallt, säger Mats Örbrink.
En ungdomsprofil som kanalen knutit till sig är Lorén Talhaoui, som tävlade i "Idol" i höstas.
- Allt är väldigt väldigt nytt för mig, jag träffade dem jag ska jobba med för första gången i onsdags. Men jag vet att jag och Mogge Sseruwagi ska turas om att leda programmet, och presentera musik och träffa artister och så där. Och det ska heta "Lyssna". Det ska verkligen bli skitroligt, säger Lorén Talhaoui.

<B>+ Är du nervös?</B>
- OM jag är! Men om jag inte var det skulle jag tycka det var konstigt, lite nervositet är bra, det fick jag lära mig i "Idol".
Ett av kanalens ankare blir Wendy Rådström. Hon har tidigare jobbat med kanalen Meditv, som nu läggs ner för att bereda plats för TV400.
- Det kommer att bli långa pass. På fredagar sänder jag och Anders Persson först förfestprogrammet "Fecke", och därefter gör jag "Paradise Hotel"-programmen. Så det blir nog dåligt med vanligt fredagsliv för mig, säger Wendy Rådström och skrattar.