Omgiven av bostadshus, nära spårvagnens ändhållplats Vidablick, ligger den utifrån gatan osynliga Vidablicksparken, med stora gräsytor, en hel del lummiga träd, två misskötta boulebanor och en förskola i mitten av parken.
Enligt landskapsarkitekt Cecilia Österholm är det här i parken liksom i många andra parker bara stommen kvar. För länge sedan fanns här en plaskdamm.
Det är en stadsdelspark som behöver lite kärlek, och tekniska kontoret har nu 3,5 miljoner kronor för att rusta upp parken.
– Vi har ingen riktigt bra lekmiljö i parken. Den har försvunnit in i förskolans gård i takt med att man byggt ut gården. Vi skulle vilja bygga en ny lekmiljö för allmänheten, säger Cecilia Österholm.
Vid en så kallad sociotopkartering, där kommunen frågat allmänheten hur de använder sina utemiljöer, har en del åsikter kommit in också om Vidablicksparken. Det som folk saknar är en lekmiljö, ett utegym, bollspel, rekreationsmiljöer i form av fler sittplatser, och mer blomning, växtprydnad.
För att ta reda på mer specifikt vad de närboende vill med sin park var tekniska kontoret på plats i parken på tisdagseftermiddagen, för att samla in synpunkter. Det visade sig vara stort intresse, efter drygt en timme hade 95 personer dykt upp för att prata, lämna förslag och gå en tyckartipsrunda.
Det bor många seniorer i området, vilket var tydligt den här eftermiddagen, men några barnfamiljer dök också upp.
Gunilla Blomqvist, 67, efterlyser mer träd att sittta under, med bänkar, att man tänker på var det är sol och skugga. Hon är glad att kommunen numera klipper gräset.
Jan-Olof Segerfeldt värnar om de stora grönytorna och Annica Holm föreslår ett stort fågelmatningsbord ute vid nyponbusken i parken.
Några besökare var oroliga för att det skulle byggas i parken, men fick det lugnande beskedet att det är parkmark och där får man inte bygga.
Elisabeth Carlson, 71, vill att alla fina träd ska få vara kvar, och har önskemål om fruktträd, som körsbärsträd, vinbärsbuskar och fläder som man kan gå och plocka från. En fontän är en annan idé, liksom ett utegym för äldre. Det senare har landskapsarkitekterna också funderat på.
Ebbe Ahlner, 8, och hans syster Alma, 6, lämnade också ett förslag till kommunen: en basketplan.
Under hösten ska tekniska kontoret arbeta med utformningen av parken. Nästa år, 2019, kan upprustningsarbetet börja.