Det ringer på både dagarna och nätterna.
- Men när vi svarar är det ingen som säger något, berättar Hassan Ammouri, Mohammads pappa. Och efter en stund lägger den som ringt på luren.
Familjen har polisanmält telefonsamtalen.
- Det stämmer, säger kriminalinspektör Nils Ahlberg vid Linköpingspolisen. Vi har undersökt telefonsamtalen och det finns ingenting som tyder på att de har någonting med mordet att göra. Det är mer en fråga om ofredande. Men självklart förstår vi att familjen tycker det här är väldigt obehagligt.
Tidigare har familjen också fått brev från anonyma avsändare.
- Det är allmänt hållna brev, säger Nils Ahlberg. Och inte heller där har vi sett något samband med mordet.

<span class="mr">Åker till Linköping
</span>Familjen Ammouri bor numera i Stockholm, men planerar att åka till Linköping den 19 oktober. På årsdagen av mordet.
- Vi känner att vi vill vara i Linköping den dagen, säger Hassan Ammouri.
Han berättar att han inte orkat jobba sedan mordet.
- Nu har jag börjat kunna gå ut på stan lite smått för att fixa någonting. Men min fru går inte ut. Hon är jätteledsen hela tiden och kan inte sova. Som tur är klarar barnen det bättre och kan gå till skolan. Vi flyttade till Stockholm för att komma bort från allt. Ingen av oss klarade av att se Mohammads rum. Men det är lika svårt var man än är.

<span class="mr">"Varför?"
</span>Ett år efter mordet står mordutredarna fortfarande frågande till dubbelmordet. Ingen vet varför Mohammad Ammouri och Anna-Lena Svensson blev knivskurna till döds. Hassan Ammouri tycker det är konstigt att ingen har kunnat gripas för mordet.
- Jag förstår det inte. Anna-Lena Svensson såg allting och hon hann ge en ordentlig beskrivning av gärningsmannen innan hon dog. Och alla i Linköping vill ju hjälpa polisen att hitta mördaren. Ändå finns det ingenting.
Familjens belöning på 400 000 kronor har inte heller gett några avgörande tips.
- Det är hemskt att mördaren går fri. Vi undrar hela tiden varför. Sorgen kanske inte skulle bli mindre om någon greps för mordet, men då skulle vi i alla fall få veta varför. Det är den ovissheten som är så svår. Varför?