Uttalandet kom sedan Sydkoreas nationella säkerhetsrådgivare Chung Eui-Yong besökt Washington för att informera de amerikanska allierade om de senaste förhandlingarna med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i Pyongyang.

Ett brev?

CNN citerar en utländsk diplomatisk källa som säger att tjänstemän från Sydkorea har lämnat ett brev till Trump från Kim Jong-Un.

Enligt Fox News källor handlar det om att Nordkoreas ledare bjuder in till ett möte med Trump, och att Nordkorea går med på att upphöra med robot- och kärnvapentester. Nordkorea ska inte ställa några krav på att USA:s och Sydkoreas militärövning, som är planerad till april, ska ställas in.

Sydkorea tillkännagav i tisdags att Nordkorea sagt att det inte finns "någon anledning" att hålla fast vid sina kärnvapen "om militära hot mot Nordkorea försvinner och säkerheten för dess regim garanteras".

Nordkorea är öppet för "uppriktiga förhandlingar" med USA om kärnvapennedrustning och skulle avbryta robot- och kärnvapenprov samtidigt som dialogen pågår, sade Chung efter att ha återvänt från mötet i Pyongyang.

Trump positiv

President Donald Trump har välkomnat Nordkoreas erbjudande som "mycket positivt".

USA:s nationelle underrättelsechef Dan Coats sade till kongressen att han var "ganska skeptisk" och vicepresident Mike Pence sade att USA:s inställning till Nordkorea inte kommer att förändras "tills vi ser trovärdiga, bevisliga och konkreta åtgärder mot kärnvapennedrustning."

Tidigare har Nordkorea uttryckt att säkerhetsgarantier innebär att amerikanska styrkor lämnar Koreahalvön och bryter försvarsfördraget med Sydkorea.