Misstänkta för stöld av bildäck

Polisen stoppade två män i ett fordon, som var fyllt av bildäck, som misstänks var stulna.

En mängd misstänkta bildäck hittades i en bil på E 22 natten till måndagen. Dock inte de här däcken.

En mängd misstänkta bildäck hittades i en bil på E 22 natten till måndagen. Dock inte de här däcken.

Foto: Rolf Hamilton

Stöld2019-09-02 17:00

Det var klockan 04.37 på måndagsmorgonen, som en polispatrull fick en brottsmisstanke vid en rutinkontroll, när man hade stoppat en bil på E 22-an.

Orsaken till brottsmisstanken var att patrullen upptäckte att den stoppade bilen innehöll en mängd bildäck, som kan misstänkas vara stulna.

Det fanns två män i bilen och de greps av polispatrullen, med misstanken om stöld.

 – Vid en personkontroll, visade det sig att en av de här två personerna, tidigare har förekommit i samband med utredningar om fordonsrelaterade tillgreppsbrott.

Så vad hände i det läget?

– De båda männen blev gripna av polispatrullen och medtagna till polisstationen och sedan får vi se om det går att styrka brott på dom.

Kan det vara svårt?

– Ja, för problemet, när vi träffar på såna här bilar med misstänkt stöldgods, så  räcker det förstås inte med att  vi hos polisen tror att däcken är stulna.

– Vi måste försöka härleda det misstänkta stöldgodset till någon ägare,  så att vi kan styrka att det är stulet, om det nu är så. Och att härleda misstänkt stulet gods är tyvärr inte alltid  så lätt.

Men kan ni inte härleda stulet gods via en stöldanmälan från den drabbade personen?

 – Jo, men ibland kan det vara så att den drabbade personen, ännu inte upptäckt stölden, när vi håller på med utredningen.

 – Stöldanmälningen kan alltså komma in långt efter att vi påbörjat vår utredning och då är det förstås inte lätt för oss att försöka härleda godset.

Sören Boström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!