Ännu flera inbrott i BMW-bilar

Natten till onsdagen skedde flera inbrott i BMW-bilar i Enebymo och Skarphagen.

Flera BMW-rattar har stulits under natten i Norrköping.

Flera BMW-rattar har stulits under natten i Norrköping.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Stöld2019-10-30 09:38

Strax före klockan åtta på onsdagsmorgonen hade polisen fått in tre anmälningar om inbrott i BMW-bilar. Stölderna inträffade i Enebymo, där två bilar fick påhälsning, och i Skarphagen, där en bil fick rutan krossad och ratten stulen. Senare på onsdagsförmiddagen hörde ytterligare drabbade av sig till polisen. Totalt är det nu sju BMW-bilar som blivit av med rattar och annat under natten i Norrköping; fyra bilar i Skarphagen, två i Enebymo samt en i Kneippen.

Enligt polisen är tillvägagångssättet detsamma som tidigare: En ruta har krossats och rattar har stulits. I något fall hade man även stulit en GPS samt rivit upp instrumentpanelen. I samtliga fall har polisen upprättat anmälningar om stöld och kommer att försöka utföra brottsplatsundersökningar under dagen. Polisen är intresserad av iakttagelser av okända personer och/eller fordon som gjorts i de aktuella områdena och tar tacksam emot tips från allmänheten. Den som har uppgifter att lämna ombeds att ringa 114 14.

För två veckor sedan skedde fyra inbrott i BMW-bilar i Lindö. Då hade tjuvarna stulit rattar, airbags och delar av instrumentpanelen. Bara några dagar tidigare skedde flera stölder i BMW-bilar i Hjulsbro i Linköping och veckan innan skedde flera stölder ur bilar runt om i länet.

– Det är tragiskt att den här utvecklingen fortsätter, sade Björn Öberg, polisens presstalesperson till Folkbladet då.

Nu har det alltså hänt igen.

Karta: Skarphagen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!