Risotto med pumpa och örter
TÀrnad pumpa och storkornigt italienskt avorioris ger tillsammans med fÀrska örter, lök, fÀrskriven parmesanost och grönsaksbuljong en utsökt mild och god risotto. Perfekt sÀtt att ta hand om smÄbitarna av pumpa som blir över nÀr man skurit ut sin otÀcka gubbe att stÀlla i trÀdgÄrden.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto:
4 personer3 dl avorioris3 dl pumpa i smÄ tÀrningar8 dl grönsaksbuljong frÄn tÀrning eller fond1 msk olivolja1/2 finhackad rödlök1/2 röd lök i klyftor4 msk fÀrskriven parmesanost1 msk finhackad fÀrsk timjansvartpeppar1. Finhacka pumpaköttet. Ta inte med skal eller kÀrnor. Finhacka en halv rödlök. Koka upp grönsaksbuljongen.2. FrÀs ris, hackad pumpa och lök med olivolja i kastrull. SÀnk vÀrmen. TillsÀtt nÄgra matskedar av den heta grönsaksbuljongen under omrörning. NÀr vÀtskan sugits upp av riset tillsÀtts lite mer. FortsÀtt sÄ i omgÄngar till dess all vÀtska har sugits upp av riset.3. TillsÀtt riven parmesanost och finhackad fÀrsk timjan. LÄt risotton sÀtta sig, det vill sÀga bli lite fast i konsistensen. Krydda med lite svartpeppar. Ost och grönsaksbuljong ger i allmÀnhet sÀlta sÄ det rÀcker.4. LÀgg upp risotton pÄ tallrikar och garnera med rödlök i klyftor och fÀrska örter pÄ toppen.
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!