Information till vÄra lÀsare

Den 31 december 2024 Àr sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebÀr att vÄr sajt inte lÀngre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla vÄra lÀsare för det stöd och engagemang ni har visat genom Ären.

För er som vill fortsÀtta följa nyheter frÄn Norrköping och FinspÄng hÀnvisar vi till NT.se, dÀr ni hittar det senaste frÄn regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Risotto med pumpa och örter

TÀrnad pumpa och storkornigt italienskt avorioris ger tillsammans med fÀrska örter, lök, fÀrskriven parmesanost och grönsaksbuljong en utsökt mild och god risotto. Perfekt sÀtt att ta hand om smÄbitarna av pumpa som blir över nÀr man skurit ut sin otÀcka gubbe att stÀlla i trÀdgÄrden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto:

Stockholm (TT Spektra)2007-11-02 00:05
Risotto Àr italiensk mat nÀr den Àr som bÀst. Mild, krÀmig och smakfullt salt av parmesanost och grönsaksbuljong. TÀnk bara pÄ att risotto krÀver passning. VÀtskan, i det hÀr fallet grönsaksbuljong frÄn fond eller tÀrning, mÄste ges tid att sugas upp av riset i omgÄngar. Avsluta med ost och ett par varv med svartpepparkvarnen.
4 personer3 dl avorioris3 dl pumpa i smÄ tÀrningar8 dl grönsaksbuljong frÄn tÀrning eller fond1 msk olivolja1/2 finhackad rödlök1/2 röd lök i klyftor4 msk fÀrskriven parmesanost1 msk finhackad fÀrsk timjansvartpeppar1. Finhacka pumpaköttet. Ta inte med skal eller kÀrnor. Finhacka en halv rödlök. Koka upp grönsaksbuljongen.2. FrÀs ris, hackad pumpa och lök med olivolja i kastrull. SÀnk vÀrmen. TillsÀtt nÄgra matskedar av den heta grönsaksbuljongen under omrörning. NÀr vÀtskan sugits upp av riset tillsÀtts lite mer. FortsÀtt sÄ i omgÄngar till dess all vÀtska har sugits upp av riset.3. TillsÀtt riven parmesanost och finhackad fÀrsk timjan. LÄt risotton sÀtta sig, det vill sÀga bli lite fast i konsistensen. Krydda med lite svartpeppar. Ost och grönsaksbuljong ger i allmÀnhet sÀlta sÄ det rÀcker.4. LÀgg upp risotton pÄ tallrikar och garnera med rödlök i klyftor och fÀrska örter pÄ toppen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om