Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hemliga lådan

En hemlig låda fylld med oväntade ingredienser. Det är utgångspunkten för "Tinas kök", som har premiär i SVT den 14 september.
Tina Nordström måste använda allt som finns i boxen till de rätter hon lagar.

I sitt nya tv-program "Tinas kök" lagar Tina Nordström mat utan att från början veta vilka ingredienserna är.                                                               Foto: SVT

I sitt nya tv-program "Tinas kök" lagar Tina Nordström mat utan att från början veta vilka ingredienserna är. Foto: SVT

Foto: Fotograf saknas!

Stockholm (TT Spektra)2006-08-17 06:00
- I alla andra program har jag vetat innan vad jag ska laga. Här blir det helt spontant, säger hon.
Att kunna laga mat är en sak. Att göra det i tv en annan.
Och att göra det utan att i förväg veta vad maten ska bestå av utgör ännu ett svårighetsmoment i matlagningskonsten.
- Jag lockades av tävlingsmomentet. Jag är en tävlingsmänniska in i ryggmärgen, förklarar Tina Nordström.
Kändes det som att gästerna försökte sätta dit dig med konstiga blandningar?
- Ja, den känslan hade jag flera gånger. Det har nästan funnits något i varje låda som jag frynt på näsan åt och tänkt att "nej. var ska jag stoppa in dettta".

Glenn Strömberg
Fotbollskommentatorn Glenn Strömberg, Musse Hasselvall och Andreas Halldén från ZTV-programmet "Rallarsving" och författaren Martina Haag är några av dem som valt ut innehållet i lådorna.
Martina Haag stod för en av de vildaste blandningarna av ingredienser. I hennes låda låg pilgrimsmusslor sida vid sida med bland annat cornflakes.
- Jag panerade pilgrimsmusslorna i cornflakes. När jag såg dem visste jag inte om de var sötade eller osötade, och lyckligtvis var de osötade. Det blev ruskigt bra, väldigt krispigt. Det kommer jag att göra fler gånger, säger Tina Nordström.

Fick improvisera
Till skillnad från de matlagningsprogram som hon medverkat i tidigare tvingades Tina Nordström nu att improvisera. Hon berättar att idéerna om hur hon skulle använda innehållet kom till henne direkt efter att hon hade tittat på ingredienserna.
- Det blev många kombinationer som jag inte skulle ha gjort annars. Man är ju lite snobbig som kock, man låser sig ofta och tänker "den blandningen gillar jag inte". Har man den här lådan där man måste använda alla grejer så sätter man sin kunskap på sin spets.
Var det någon maträtt som smakade suspekt?
- Nej, hittills har det funkat bra. Men kanske kommer det att bli tokigt någon gång framöver.
Fakta/Hembesök hos gästerna
"Tinas kök" sänds i SVT i åtta avsnitt med start den 14 september. I de fem avsnitt som redan spelats in har fotbollskommentatorn Glenn Strömberg, utrikeskorrespondenten Kristina Kappelin, Rapports Katarina Sandström, författaren Martina Haag samt Musse Hasselvall och Andreas Halldén från ZTV-programmet "Rallarsving" valt ut innehållet i lådorna. I anslutning till Tina Nordströms matlagning visas reportage av Pelle Westman, där han gör hembesök hos gästerna, som även får berätta om sitt förhållande till mat och sina tankar kring råvarorna som de valt ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om