Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fyllda baguetter är praktisk mat

Minibaguetter, färska örter, hackade grönsaker och riven ost. Svårare än så behöver det inte vara att tillfredställa suget efter något när arbetsdagen är slut.

Fyllda minibaguetter. Hackade grönsaker, färska örter, vitlök och italiensk mozzarella. Så enkelt och så gott. Foto: Dan Strandqvist

Fyllda minibaguetter. Hackade grönsaker, färska örter, vitlök och italiensk mozzarella. Så enkelt och så gott. Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Stockholm (TT Spektra)2007-02-17 06:00
Varma mackor är praktisk mat när man blir sugen men inte riktigt orkar med traditionell matlagning.
Och vem har sagt att formfranska alltid ska vara grunden till en varm macka?
Våga variera både bröd och innehåll och glöm inte att servera grönsaker även utanför den varma mackan.
Här är det vanliga minibaguetter som får vara grund för själva mackan.
Fyllningen går i italienska färger, tomat, basilika och vitlök kompletterat med paprika och persilja.
Varma minibaguetter
4 personer

4 minibaguetter
3 tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1-2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
2 msk hackad persilja
svartpeppar
1-2 msk olivolja
2 påsar mozzarella

1.
Hacka tomater och paprikor i knappt centimeterstora bitar. Skala och finhacka vitlöken alternativt pressa den i vitlökspress. Blanda grönsaker och lök i skål. Krydda med nymald svartpeppar och grovt hackad färsk basilika och persilja.
2.
Snitta minibaguetterna ungefär som korvbröd. Fyll dem med grönsaksblandningen. Ringla över lite olivolja och toppa med riven eller hackad mozzarella.
3.
Gratinera bröden i 225 graders ugn cirka 8 minuter eller till dess osten smält och bröden fått färg och något knäckig yta. Servera minibaguetterna med blandad sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om