Fyllda baguetter är praktisk mat
Minibaguetter, färska örter, hackade grönsaker och riven ost. Svårare än så behöver det inte vara att tillfredställa suget efter något när arbetsdagen är slut.
Fyllda minibaguetter. Hackade grönsaker, färska örter, vitlök och italiensk mozzarella. Så enkelt och så gott. Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Och vem har sagt att formfranska alltid ska vara grunden till en varm macka?
Våga variera både bröd och innehåll och glöm inte att servera grönsaker även utanför den varma mackan.
Här är det vanliga minibaguetter som får vara grund för själva mackan.
Fyllningen går i italienska färger, tomat, basilika och vitlök kompletterat med paprika och persilja.
4 minibaguetter
3 tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1-2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
2 msk hackad persilja
svartpeppar
1-2 msk olivolja
2 påsar mozzarella
1.
Hacka tomater och paprikor i knappt centimeterstora bitar. Skala och finhacka vitlöken alternativt pressa den i vitlökspress. Blanda grönsaker och lök i skål. Krydda med nymald svartpeppar och grovt hackad färsk basilika och persilja.
2.
Snitta minibaguetterna ungefär som korvbröd. Fyll dem med grönsaksblandningen. Ringla över lite olivolja och toppa med riven eller hackad mozzarella.
3.
Gratinera bröden i 225 graders ugn cirka 8 minuter eller till dess osten smält och bröden fått färg och något knäckig yta. Servera minibaguetterna med blandad sallad.