Fira påsk i miniatyr
Påsken har blivit vår stora mathelg. Ägg, lax, lamm, skinka och godsaker i alla dess former dukas fram - och som vanligt hinner vi tröttna på allt innan helgen ens är över. Miniatyruppläggningar kan vara lösningen.
Lime, grov laxrom och färska örter sätter smak på påskens lättinlagda sillar. Foto: Dan Strandqvist
Foto: Dan Strandqvist
Ägg är en självklarhet till påsk. Förutom kokta dyker de även upp i en italiensk frittata med blandade grönsaker och färskriven parmesanost. Frittata är ett slags omelett som gräddas först på spisen och sedan i ugnen. Det finurliga med att avsluta tillagningen i ugnen är att man slipper trasslet med att vända omeletten, något som lätt slutar med att allt hamnar på golvet. Den färdiga frittatan delas i portionsbitar innan den garneras med salami, oliver och örter. Delar man först och garnerar sedan blir det så mycket lättare att ta sin bit utan att uppläggningen trasas sönder.