Det var i början på juni i år som de båda gärningsmännen blev stoppade av polis utanför Nyköping. I bilen påträffades tre robotdammsugare, fiskeutrustning och stulna kläder. Stöldgodset kom från butiker i både Linköping och Norrköping. Männen greps på platsen.

De båda männen är medborgare i ett annat land och var på genomresa i Sverige. Männen var på väg till Norge för att arbeta. De uppger i förhör att deras bil gick sönder i Danmark och att det blev dyrt att reparera den.

34-åringen stal därför dammsugarna och kläderna och tänkte sälja det eftersom de hade dåligt med pengar. 34-åringen är sedan tidigare ostraffad i Sverige och döms därför till villkorlig dom för stöld.

I förhör uppger 34-åringen att den andra mannen inte visste om stölderna. Tingsrätten menar att det framstår som mycket osannolikt att 29-åringen inte skulle ha lagt märke till det stöldgods som fanns i bilen. Eftersom 29-åringen körde bilen med stöldgodset från Norrköping till Nyköping döms han nu till villkorlig dom för häleri. De båda männen ska även betala en summa till brottsofferjouren.