Mer än en gång har Athina Onassis-Roussel de senaste åren sagt:
- Jag vill inte ha pengarna. De har aldrig varit till någon lycka i vår familj. Om det gick skulle jag skänka alltihop till välgörande ändamål.
Men det går förstås inte. För det handlar inte bara om pengar. Hon har också ett socialt och kulturellt arv att förvalta och flera lojaliteter att ta hänsyn till.
Siffran 60 miljarder har nämnts. Men också 100 miljarder. I vilket fall handlar det om svindlande summor när Athina på sin 18-årsdag ärver sin bortgångna mamma Christina och får tillgång till den förmögenhet som morfar, den grekiska skeppsredaren Aristoteles Onassis, död 1975, byggde upp under ett långt, stormigt, men mestadels framgångsrikt affärsliv.

<b>Depressioner </b>
Ingen aldrig så välregisserad grekisk tragedi uppvisar lika mycket dramatik som den verklighet som präglar och för all framtid kommer att vara Ahtinas liv. När hennes mamma, 37-åriga Christina Onassis, under oklara omständigheter hittades död i ett badrum på en ranch i Argentina 1988, hade hon fyra äktenskap och flera år av depressioner och pillermissbruk bakom sig. Det påstås dock att Christina var på väg att få ordning på sitt liv. Hon hade hittat en ny kärlek i ranchägaren. Och hon såg fram emot att få presentera honom för treåriga dottern Athina, som befann sig i Schweiz med sina tre barnsköterskor och sex specialutbildade säkerhetsvakter på en fortliknande egendom inte så långt från pappa Thierry hus.
Thierry Roussel är fransman och son till en läkemedelsfabrikant. Som ung tillhörde han och Christina samma jetset-gäng i Paris. Alla flickorna var kära i den 18-årige tjusige Thierry. Men han hade bara ögonen för jämnåriga Gaby Landhage. En blond svenska och fotomodell från Göteborg.
Medan Thierry och Gaby upplevde ett mångårigt och stormigt on-off-förhållande, hann Christina Onassis till sin förtvivlan avverka tre äkta män utan att lyckas bli gravid. Men hon blev det med den fjärde - Thierry Roussel.

<b>Växt upp hos pappa</b>
Christina var i sjunde himlen när Athina föddes. Att Thierry lämnade henne och dottern tämligen omgående och flyttade ihop med Gaby Landhage, som mindre än ett halvår senare födde sonen Erik, grumlade heller inte Christinas lycka. Tvärtom, hon kom bra överens med Gaby och skaffade ovannämnda hus så att Athina skulle ha nära till sin pappa.
I dag är Thierry Roussel och Gaby Landhage gifta och har förutom sonen Erik fått två barn till. Sedan Christina dog har också Athina växt upp hos pappa och hans familj som hon älskar. Och hon kallar Gaby för mamma.

<b>Revisionsfirma förvaltare</b>
Christina Onassis må ha älskat sin dotters far. Men inte mer än att hon före sin död såg till att förvaltningen av miljardarvet i väntan på Athinas 18-årsdag skulle skötas av fyra betrodda män från Onassis-imperiet.
Thierry Roussel, som får runt 20 miljoner kronor årligen i bidrag till Athinas försörjning, har ända sedan innehållet i testamentet blev känt fört en ursinnig kamp för som han säger "sin rätt" att ta hand om dotterns pengar tills hon blir myndig. För tre år sedan togs det hela upp i en schweizisk domstol, vilket fick till följd att en tredje part, den internationella revisionsfirma KPMG Fides i dag förvaltar förmögenheten. Mycket talar också för att de får fortsatt förtroende i åtminstone tre år till. Då Athina Onassis fyller 21 och, enlig testamentet, blir ordförande i den synnerligen kapitalstarka Onassis-stiftelsen, med flera kulturella och välgörenhetsinriktade åtaganden på programmet i både Europa och USA.
Men hur det än blir kommer vår 18-åring alltid att vara en hårt bevakad fånge i en gyllene bur. Och precis som mamma kommer hon alltid att undra om det är henne eller pengarna som pojkvännerna är ute efter. En fråga som dessvärre blivit högaktuell sedan hästtokiga och erkänt duktiga ryttarinnan Athina blivit förälskad i sin förste pojkvän, brasilianaren Alvaro Alfonso de Miranda Neto. En 29-årig hästhoppare som tog OS-brons med sitt lag i Sydney år 2000 men också är frånskild far till en tvåårig dotter, vars mamma gått ut i brasiliansk tv och öppet anklagat exmaken för att vara "köpt" av Athina Onassis.
Det är många som i dag frågar sig om den förbannelse som vilar över släkten Onassis aldrig ska dö.