– Det känns som att den här anläggningen har slumrat lite de senaste åren och nu vill vi försöka väcka liv i anläggningen och aktiviteterna härute, säger Sven Petersson, 56, som är ny arrendator tillsammans med Bernhard Schwab , 48.

Anläggningen ägs av Norrköpings kommun, som nu alltså slutit ett arrendeavtal med dem:

– Det löper på fyra år och sedan kan det sträcka sig i ytterligare fyra år, om både vi och kommunen är nöjda med avtalet och jobbet, säger Sven Petersson.

Hur kommer det sig att ni lade in ett anbud på campingen?

– Jag har bott i Schweiz i alla år, men varit mycket som turist i Sverige, som jag tycker om väldigt mycket, berättar Bernhard Schwab. Och efter många års jobb i Schweiz, som snickare, trädgårdsmästare och även inom vården, kände jag för en nystart i livet. Så när jag fick veta om det här arrendet, kontaktade jag Sven, som jag känner sedan länge och tillsammans bestämde vi oss för att ansöka om arrendet och nu har vi fått det.

– Något jag är mycket glad över och jag ser fram emot att träffa och ta hand om alla kommande campinggäster, eftersom jag helt enkelt trivs med att umgås med folk. Att sedan både jag och Sven råkar bo i Rodga , väldigt nära Sörsjön, är ju en fördel.