De var först på plats, drog ut stolarna och la upp de senaste dagarnas exemplar av NT på bordet bland kaffet och Hembageriets smakfulla och färggranna tårtor. Gunilla Zachrisson och Marja Bergström var besvikna och oroliga.

– Vad är det här Lokalt på sidorna? Var är Söderköping? Varför måste ni blanda ihop allt? Vi finns ju inte längre. Annonserna hamnar också helt fel. Det finns ingen logik, tyckte de.

– Ni anonymiserar oss. Det känns inte alls bra. Jag ville verkligen komma hit och säga det direkt till dig, fyllde Margareta Isgren i.

Artikelbild

Unga besökare. Borbala Varga, Elvira Wärn och Alma Allum hade sett i tidningen att NT bjöd på fika.

Det var ord och inga visor från flera läsare den här fullmatade eftermiddagen på Jannes Hembageri vid Hagatorget. Deras ärliga omtanke och tyckande om sin morgontidning kom direkt från hjärtat. Det är riktigt uppskattat och kommer hänga med in i de kommande veckornas diskussioner på vår redaktion.

Precis som Brunnsparkens framtid.

De tänkta planerna med bostäder där är redan en het valfråga, som engagerar många i Söderköping. Debattens vågor kommer fortsätta under lång tid. Vi har knappt sett början av det som komma ska i den frågan. Det är känslan.

Det finns, precis som i Valdemarsvik och Finspång, ett engagemang för sin stad. Henry Lind hyllade den nya konstfrusna isbanan, men saknade polisen.

Artikelbild

Glädje. Inga-Lis Moberg kunde berätta episoder från sin egen tid på tidningen.

– Jag skulle gärna se polisen på plats här oftare. Det händer så mycket. Man känner sig lite orolig över det, menade han innan vi hann med lite surr om IFK Norrköping också.

– Trea eller fyra är mitt tips, sa han om 2018.

Artikelbild

| Tårtfest. Konditor Jan-Erik Andersson hade bakat läckra moussetårtor.

På tal om IFK Norrköping så hade Leif Lindgren med sig fem vassa lagbilder i svartvitt, där ett var på Milan inför en match mot just IFK Norrköping på Idrottsparken.

– Det var 1953. Milan stannade till här på vägen hem från Moskva. Du ser Gunnar Nordahl där, sa Leif och pekade på bilden, som också hade skyttekungens autograf.

Artikelbild

| Robert Pawlik på privatmarknadsavdelningen på NT i samspråk med Ingela Paulsson, Gunnar Paulsson och Tage Zander.

Inga-Lis Moberg var en gång i tiden vår lokalredaktör i Söderköping. Hon kom med ett leende över Hagatorget och sitt livs historia, som hon till och med skrivit en bok om med titeln Lite om levnaden. Hon är värd så mycket mer än några rader i den här spalten så vi bokade ett nytt möte över en lunch, men jag låter mig låna en skön historia från den lite äldre tiden.

– Det var väldigt noga med att skriva ut Norrköpings Tidningar istället för bara NT. Det påpekades många gånger om av chefen, vilket fick den skicklige och nitiske korrekturläsaren att ändra referat från kyrkans värld. Det stod därför att pastorn i församlingen hade läst högt ur Norrköpings Tidningar vid den senaste högmässan, berättade Inga-Lis Moberg och skrattade gott.

Artikelbild

| Lars Sylvan var en av dem som tog chansen att prata med Mats Willner.

Ni kommer få mer av hennes liv och äventyr i våra spalter.

På vägen hem stannade NT-bilen, på inbjudan av Mats Huddén, vid Galleri Rådhuset i Söderköping. Konstnären Morgan Johansson från Väderstad hade precis hängt klart sin utställning av akvareller inför dagens vernissage. Utställningen med titeln En dokumentation av vardagen visas de tre närmaste helgerna.

Trevlig helg.

Det har varit ett rent nöje att möta er alla över en kopp kaffe i Valdemarsvik, Finspång och Söderköping. Vi ses snart igen, men tveka inte att höra av er om vardagens verklighet på er hemmaplan.