Det började för något år sedan som en idé om konserter bestående av Alice Babs musik (hon avled i början av 2014).

– Vi funderade på vad vi skulle hitta på och jag fick en tanke om att göra ett program med Alice Babs material och tog kontakt med en lokal sångerska, berättar Ewa Fellnert som långtidsvikarierar i Söderköpings storband som barytonsaxofonist.

– När jag började kolla efter storbandsarrangemang till låtarna kom jag så småningom till Titti Sjöbloms hemsida och mailade henne. Sedan var det väl senare samma eftermiddag som hon ringde upp, då blev jag jättesnopen och glad förstås, konstaterar Ewa Fellnert.

Det visade sig då att Titti Sjöblom själv varit ute med just detta material.

– Hon åker runt och jobbar med de här låtarna tillsammans med olika storband, både professionella och amatörer. Dessutom var hon ledig till hösten och tyckte det skulle vara roligt att delta i konserterna, säger Ewa Fellnert.

Projektet fick styras om nu när Alice Babs egen dotter skulle delta, det blev ett större, men spännande, evenemang.

– Det här känns jätteroligt, tycker Ewa Fellnert som kan berätta att storbandet har genomfört fem hela rep, förutom att man som musiker naturligtvis repeterar enskilt.

– Men samrepetitioner med Titti Sjöblom och hennes make Ehrling Eliasson blir det först på fredag kväll. Vi får hoppas att arrangemangen sitter så att vi slipper repa hela natten, skojar Ewa Fellnert.

Söderköpings storband bildades redan 1977 och har under dess 37-åriga historia spelat med storheter som till exempel Rune Gustafsson, Arne Domnérus och många andra.

– Nu är vi 17 musiker i bandet och vår musikaliske ledare är Jörgen Johansson, han är också 1:a trombonist, berättar Ewa Fellnert som tillägger att Torbjörn Stackling är ordförande sedan 2000.

Både lördagens och söndagens konserter, som går under namnet ”Swing it magistern”, är i stort sett utsålda förutom ströbiljetter.

– Man vet ju aldrig i förväg hur det kommer att sälja, om det till exempel är några stora evenemang samtidigt men det här var tydligen en bra tid på året, säger Ewa Fellnert som ser fram emot helgens konserter vilka går av stapeln i Salong Ramunder lördag och söndag.