Det var på Vikens Spel & Tobak i Valdemarsvik som systrarnas pappa köpte lotten, som tog dem ända till TV4-studion i Stockholm. På nyårsafton skrapade de fram 250 000 kronor på Triss i direktsändning.

Grattis till vinsten!

– Tack så mycket, det var en väldigt spännande upplevelse det här. Jag fick lotter av vår pappa som sa: "Om det är någon vinst så får ni dela på det". På en av lotterna skrapade jag också fram tre tv-apparater, säger Malin Nahlbom Wilhelmsson.

Redan dagen före nyårsafton åkte hon, systern Ida Nahlbom och pappan till Stockholm.

– Vår pappa kom med för det är ju hans förtjänst att vi sitter här idag. TV4 bjöd på hotell, mat och taxi. Det var ett väldigt bra omhändertagande av dem. Och det var så roligt att pappa ville komma med in i TV4-kulisserna, säger Malin Nahlbom.

Väl i tv-studion hade systrarna svårt att välja ut en lott bland de 90 stycken som fanns i en korg. De valde då att lägga sin tur i händerna på ett medium som de besökt. Mediumet hade låtit hälsa från deras gammelfarfar något med nummer fem.

Sedan blev det Malin Nahlbom Wilhelmsson som fick den stora äran att skrapa fram de 250 000 tusen kronorna på lotten, som hade nummer fem.

– Gud, 250 000 är vi jättejättenöjda med. Det är pengar vi aldrig skulle haft annars. Det var också mysigt att åka iväg och få egentid med systern och pappa. Det var jätteroligt - och jag tror knappt det är sant!