På torsdagseftermiddagen informerade ED gruppen AB (ett fastighetsföretag med rötterna i Söderköping) att man förvärvat Söderköpings brunn från tidigare ägarna Stig och Gunn Ekblad. Söderköpings Brunn är ett anrikt hotell samt restaurang med en rik historik som sträcker sig så långt bakåt som till 1774. Stig Ekblad förklarar försäljningen i ett pressmeddelande.

– Avyttringen till ED Gruppen AB ser vi som det bästa alternativet för att klara av generationsskifte och behålla den lokala förankringen. Jag känner mig stolt och trygg i att nu lämna över ansvaret som VD för Söderköpings Brunn till Johan Lindgren. Johan har en lokal förankring och har mycket goda ledaregenskaper, säger Stig Ekblad.

ED gruppen tillsätter alltså en ny vd: Johan Lindgren – som tillträder sin tjänst i oktober. ED gruppen förklarar i pressmeddelandet att man ser förvärvet av Söderköpings Brunn som en fortsättning på sin satsning på tillväxtföretag och ser på detta vis möjligheter att utveckla näringslivet i Söderköping.

Artikelbild

| Söderköpings brunn.

– Jag ser detta som ett långsiktigt förvärv vilket möjliggör förvaltning och utveckling av en välskött verksamhet. Koncernen kan tillsammans bidra till utveckling av näringslivet i Söderköping, säger Eddy Demir, vd för ED Gruppen AB.

ED Gruppen AB verkar inom bygg- och fastighetssektorn. Koncernen omsätter cirka 1 miljard och sysselsätter fler än 300 anställda.