Viktor Åkerblom är född och uppvuxen i Söderköping och kom tidigt i kontakt med teater, nämligen Kulturkammaren i Norrköping. I hans debut som skådespelare på SVT spelade han mot ingen mindre än Noomi Rapace och han har efter detta varit med i flera produktioner och även fungerat som programledare på Bolibompa.

Det var 2011 som Viktor Åkerbloms före detta flickvän Sara Vargas sjöng låten "Spring för livet" i melodifestivalen, en låt om relationsvåld. I ett pressmeddelande beskrivs hur telefonen samma kväll ringer hemma hos Viktor och en röst frågar "Har du misshandlat ditt ex?" Det beskrivs vidare som att "(...) sedan den kvällen har Viktor inte varit bjuden på festen".

Anledningen till den nya föreställningens namn "Offerkoftan" är att Viktor Åkerblom nu vill göra upp med den rollen. Han berättar i föreställningen hur han själv vävt offerkoftan av tidigare svek, adhd-diagnos och ett krossat hjärta.

– Det har varit oerhört tufft och därmed lätt att gå in i offerrollen, men nu har min resa mot ansvar börjat, säger Viktor Åkerblom som hoppas att föreställningen kan visa att det går att vända på en situation.

Han förlägger alltså premiären till Teater Bråddgatan 34, eller som han själv uttrycker det, platsen där allting startade för 20 år sedan. Datumet är 13 november, sedan går föreställningen vidare till Teater Kompanil i Stockholm.

– Sedan februari 2011 har jag inte varit bjuden på festen, men nu har jag börjat fixa min egen fest istället. Och ni är alla bjudna, sammanfattar Viktor Åkerblom.