– Det är så roligt att måla. Det ger ett sån harmoni att måla och skapa, förklarar Gun Larsson från Norrköping.

I lördags var det vernissage på Stinsen. I nästan tio års tid har medlemmarna i gruppen träffats en gång i veckan för att måla akvarell tillsammans. För tillfället är de nio stycken som går den aktuella kursen på Senioruniversitetet i Norrköping.

– Ibland målar vi efter förlaga och ibland testar vi någon speciell teknik. Då kan man se vad som är positivt eller negativt med den tekniken, säger Mia H Elfgren från Norrköping.

Artikelbild

| Paris eller någon annan stad. En akvarell som Mia H Elfgren valt att ställa ut på Stinsen

En gång skulle alla måla paraplyer i naturlig storlek. Att hitta akvarellpapper som passade motiven var för svårt men problem är till för att lösas och nu ställer de ut sina paraplyer.

– Det är roligt att måla samma sak allihop för man ser att även om motivet är detsamma så blir alla väldigt olika, säger Mia H Elfgren.

Gruppens medlemmar kommer både från Söderköping och Norrköping. Till utställningen har alla valt några tavlor som de vill visa upp.

– Det är väldigt roligt och stimulerande att måla. Framför allt har vi väldigt trevligt då vi träffas, säger Marianne Biander från Söderköping.