Krönika För ett tag sen köpte jag en ny mobil och fick då för mig att den gamla nog skulle kunna gå att sälja. Det var ju inget större fel på den, så jag fotade den och skrev pris, att den är i gott skick - inga repor eller sprickor, att laddare medföljer, samt var den finns, och la sen ut annonsen på Blocket.

Efter ett tag började folk höra av sig och alla frågar: vad kostar den, är den i bra skick, ingår laddare, var finns den? Alltså! Vad. är. det. för. fel. på. folk??? Och vad är det för mening med att lämna en beskrivning på det man säljer, när alla ändå ska ställa just de frågorna? En person krävde detaljerad beskrivning i form av huruvida telefonen är vattentät och dammtålig? Inte vet jag! Googla modellen om det är viktigt att veta! En annan uppträdde närmast hotfullt när jag inte ville sälja till ett lägre pris och skickade en Googlemapsbild - typ jag vet var du bor - och hur snabbt han skulle kunna vara på plats. En intressent hade bestämt sig, men läst fel och trodde att jag bodde i Linköping. Söderköping blev lite svårare att ta sig till från Mjölby tydligen. Ytterligare en hävdade att hon behövde mobilen till sin dotter med autism, men hon hade inga pengar på tre veckor, kunde betala 400 nu och resten sen. Men telefonen behövde hon nu, kunde jag tänka mig att vänta? Nej tack! Till slut stämde jag träff med en person i en galleria och sålde telefonen till underpris, bara för att få slut på eländet.

Är ju också värdelös på att pruta, tycker inte ens det är roligt, vilket min man fick erfara när han en gång skickade mig till en bilfirma för att titta ut en ny bil. Han är inte heller särskilt road av prutningsprocessen och tänkte kanske att jag skulle vara bättre på det. Han hade själv varit på nämnda bilfirma och sa nåt om en röd bil, det var det enda jag kunde minnas, så när jag kom dit och såg den Ferrariröda Forden, tänkte jag att det var den han pratat om, att vi borde köpa den. Jag provkörde, det var en V6, och den var störtskön att köra. Jag slog till, utan att förhandla om priset överhuvudtaget, frågade bara om de kunde ta vår gamla bil i inbyte, vilket de kunde för 4000 spänn. Ringde sen glatt och meddelade att jag köpt Forden och hörde bara ett utdraget stön i luren. Det han tydligen sagt om den bilen var att den skulle vi INTE ha, då den skulle bli dyr i bensinkostnad på grund av den större motorn. Jaha, ok. Synd.

Nä, jag funkar bättre i vanliga butiker, med fasta priser och personal som hjälper mig om jag ber om det och annars låter mig titta i fred. Och fler annonser på Blocket tänker jag inte lägga ut!