På onsdagen är delar av planeringsgruppen för Musik & Dans på plats på Stinsen för att dra upp linjerna för evenemanget som i år äger rum den 13 juni för 17:e året i följd. Ännu går det att anmäla sitt intresse att delta i evenemanget, 30 april är sista datum och anmälningsblanketter finns på kommunens hemsida.

I år presenterar man ett internationellt tema som ska visa sig i några av de deltagande akterna.

– Förra året var Centro cultural Bolivia med och hade provapå-dans och då fick vi den här idén, berättar Linda Staaf, kultursekreterare som tillägger att de ska vara med i år igen, det är ännu inte helt klart vilka övriga internationella inslag som blir aktuella.

Artikelbild

| Mats Huddén, blivande konferencier samt Håkan Thander från Ramunders spel & dansgille, Linda Staaf, Ewa Fellnert från Söderköpings storband och Kjell Jonasson ur planeringsgruppen för Musik och Dans.

Det kommer precis som förra året att finnas scener på Haga- och Rådhustorget, dessutom har man som ambition att ha en akustisk scen. På de stora scenerna kommer det att finnas konferencierer varav flera är på plats under planeringsmötet: Mats Huddén och Kjell Jonasson. Det kommer också att finnas aktiviteter för barn under dagen.

En nyhet för i år är att det blir tidig kvällsdans på Hagatorget.

– Det kommer att läggas ut dansgolv på torget och så blir det dans till levande musik från 17-tiden till 21, säger Linda Staaf som också kan berätta att man fortsätter med förra årets populära work-shops.

Hela kalaset invigs klockan 11 på Hagatorget då ett allspel ska äga rum med samtliga medverkande deltar, man räknar med runt 400 deltagare sammanlagt. Vid hällregn ställs hela evenemanget in.