En familjefejd, en stark kvinna som kämpar för att få älska den hon vill och så några western-inslag. Det är huvudingredienserna i filmen som nu spelas in i Söderköping.

Måndagen är den sista inspelningsdagen i Söderköping innan filmteamet, som består av 50 medarbetare, packar ned filmutrustningen och beger sig ut till Sankt Anna.

En av de sista stadsscenerna spelas in vid Rådhuset där filmens huvudkaraktär Lilith konfronterar mannen som kandiderar som stadens borgmästare.

Artikelbild

| Roligt. "Vi har väldigt roligt ihop", säger Stefanie Sycholt och Sinja Dieks, som är huvudrollsinnehavare, håller med. Under de fyra veckor som inspelningen pågår jobbar de tätt ihop.

– Hon är fantastisk, en väldigt stark kvinna, säger Sinja Dieks som spelar Lilith.

Lilith har precis kommit hem från Stockholm där hon har studerat och blir förälskad i sonen till den rivaliserande familjen.

– Jag älskar historien. Den handlar om hur Lilith frigör sig från sin familj, hon är väldigt tuff, säger Sinja Dieks.

Manusförfattare och regissör är Stefanie Sycholt. Det är första gången hon arbetar med Inga Lindström-produktionen och hon har fäst sig vid Söderköping.

Artikelbild

| Förberedelser. Astrid Hallén är statist och ska spela reporter. Väntan ingår i jobbet, då passr hon på att förbereda sig.

– Hela staden är som en studio, säger hon.

Den tyska Inga Lindström-serien består av fristående filmer. Serien har sänts sedan 2003 och har miljontals tittare i Tyskland. Stefanie Sycholt tror att serien är så omtyckt på grund av

Artikelbild

| Sminkning. Håret ska ligga rätt och sminkningen vara perfekt.

de svenska omgivningarna som påminner om Astrid Lindgrens berättelser.

– Många tyskar växer upp med Astrid Lindgrens böcker och omgivningarna här tar tittarna tillbaka till deras barndom. Man gillar Sverige, naturen och de vackra, gamla husen.

Inspelningsledaren Asaad Mounajed håller med.

– Det är fantastiskt med alla gamla bygnader.

Under 20 veckor, från maj till oktober, pågår inspelningen av årets sex filmer. Filmteamet har utöver Söderköping, där man filmar för sjätte året, också varit i Nyköping, Trosa och Sigtuna.

I år har produktionen haft 1 580 statister och till filmen som nu spelas in har man nästan 150 statister från Söderköping.

– Det är väldigt många som hör av sig och vill vara med, säger Peter Pettersson som är casting director.

Astrid Hallén är en av statisterna. Hon ska spela reporter och intervjua borgmästaren.

– Allt är väldigt roligt, speciellt när det är en bra och proffsig inspelning och det är det här, säger hon.