Men långt dess för innan var det full fart på torg och i parker. Och hela tiden stod barnen i centrum, utan att de behövde betala en enda krona. Om de nu inte ville ha glass förstås, och det var det många som ville.

– Det är mer folk än förra året och vilken otrolig tur med vädret vi har.

Festgeneralerna Lotta Nilsson och Bettan Hallman Johansson lyste i kapp när tidningen träffade dem strax innan Peter Johanssons framträdande.

Artikelbild

| Akademidans. Klara Svensson fanns med när Dansakademien hade uppvisning.

– Våran Peter, som de uttryckte det.

Föreningen Stadskärnan som stod bakom arrangemanget hade under dagen upp mot 30 personer i verksamhet. Till det kom alla föreningar och organisationer som stod bakom de olika inslagen.

– Sedan vill vi tacka alla företag som stöttar, sade Lotta Nilsson,

De flesta verkade hinna med att se och uppleva det mesta av de omfattande programmet.

Artikelbild

| Dansant. Greta Herres ingick i Dansakademiens uppvisning.

Jonas Johansson med döttrarna Molly och Vilma från Norrköping berättade om godsregn, dansuppvisning, glassfest och en massa annat.

På en trappa utanför en glassrestaurang träffade vi Kristina Druid och Malin Svalling Druid från Söderköping samt barnen Alvin Löfstrand, Sturefors och Arvid Druid, Hjo. De räknade nästan upp hela programhäftet när de berättade om sin dag. En glass satt säkert fint.

Artikelbild

| Bläckfisk. Molly och Vilma Johansson blir fotograferade av pappa Jonas. Alla från Norrköping.

I Brunnsparken framträdde Peter Johansson. In i det sista gick han omkring i publiken och pratade.

– Jag spelar inte så ofta i Söderköping, det blir lite nostalgi. Jag gick i skola i Berga där borta och spelade tennis på Brunnsbanorna, berättade han.

Artikelbild

| Glasspaus. En glass är självklart under en dag i Söderköping. De som njuter är Kristina Druid och Malin Svalling Druid, Söderköping, Alvin Löfstrand, Sturefors och Arvid Druid, Hjo.

I gröngräset väntade hans fans.