Festliga ballonger av olika slag vittnar om att det varit fest på förskolan. I fredags, den 2 mars, var det nämligen exakt 20 år sen personalkooperativet Havskorallen öppnade.

Tillkomsten av förskolan började med att Marie, Therese och Susanne Lindmark fick sluta sina vikariat på Västra Husby förskola.

– Det stod nästan 200 barn i kö så då började vi spåna på om vi skulle starta något, säger Marie.

Artikelbild

| Tomtenissar. Malin Sjöström och Jonas Blom Bokne i Teater Röd spelar tomtenissar. Barnen har visat hur en arg tomtenisse gör.

Sagt och gjort, den 2 mars 1998, drog de igång i den tidigare nedlagda förskolan Hagahov.

– Då hade vi bara en avdelning och vi städade, handlade mat och lagade maten. Vi gjorde allt själva. 2002 öppnade vi en avdelning till och anställde personal och en kokerska, berättar Marie.

2012 hoppade den tredje ägaren av och sen dess har Marie och Therese drivit förskolan. Och deras engagemang har inte svalnat efter de 20 åren.

– Det är väldigt utvecklade. Det krävs ett stort engagemang men det är det som driver oss. Vi finns nära verksamheten hela tiden, det är viktigt att kunna leda och stödja, säger Therese.

Artikelbild

| Glada barn. Malin Martinsson, Anton Nylin och Emil Laneborg är nöjda med livet på Havskorallen.

– Vi vill ha en god stämning här, mellan både barn, personal och föräldrar. Det är viktigt med en dialog och att det känns tryggt att lämna sina barn till oss, säger Marie.

Idag består förskolan av 37 barn delade på två avdelningar och åtta personal. Förskolan är populär och har många i kö.

För att fira 20-årsjubileet blev det fest med partyhattar, disco och fika med föräldrarna i fredags. På tisdagen blev det besök av Teater Röd som spelade Sagan om den första tomtenissen.

– I höst kommer vi hitta på något för att fira med personalen. Vi är jättestolta över dem, säger Marie.