Vatten kan vara så mycket, det kan uppträda i olika former som is, ånga, moln, dimma. Det kan bryta ljuset till en regnbåge och är helt nödvändigt för livet på jorden – ja, människokroppen består faktiskt av 60 procent vatten.
Dessa fakta har klass 5P från Skönbergaskolan tagit fasta på i sin undervisning och det hela ledde till utställningen "En vattnig utställning".
– Vi började med vattentemat när höstterminen startade, sedan fick vi idén att också göra en utställning, berättar läraren Sofia Lundberg Hult som tillägger att temat löpt över ämnesgränserna.
– Vattentemat har funnits i både SO, NO och i bildundervisningen och vi har tyckt det var viktigt att de fick bestämma själva, det enda kravet har varit att det ska finnas en koppling till vatten.
På grund av ett avhopp ville slumpen att klassens vattenutställning blir den första som sker i den nyrenoverade och utbyggda utställningslokalen på Stinsens övervåning. Här har den 28 elever starka klassen placerat sina alster med namn som till exempel "Tsunamis", "Regnbågen" och "Klimatförändring i Arktis".
På ett bord står tre tittskåp som bland annat visar vattenmolekyler (glada med ögon och mun), det handlar om vattnets olika faser och bredvid står de fem tjejerna som är skapare av detta alster.
– Det började med att Karitas och Tuva skulle göra vattenmolekyler men sedan kom vi andra på att vi kunde göra vattnets olika faser berättar Tyra Karlsson som tillägger att det varit väldigt kul att jobba med vattentemat.
"En vattnig utställning" finns att beskåda på Stinsen fram till den 24 oktober.