Många dagar börjar med att han vid sjutiden på morgonen kör in till Bondens med 250 liter mjölk från Bleckstad Mellangård där familjen har 80 mjölkkor. Under ett par timmar arbetar Berge med att pastörisera mjölken. Sedan bär det iväg hem till Bleckstad för frukost och "styrelsemöte" med familjen.
Flytta kor och skörda vallHustrun och hans två döttrar arbetar ofta sena kvällar på den familjeägda restaurangen Bondens. Under frukosten vid 10-tiden går de igenom gårdagens och dagens händelser. Sedan blir det några timmars arbete på gården.
– Mest handlar det om att flytta korna från och till beten. Eller så är det skördearbete. En bra sommar blir det tre vallskördar som går till kornas vinterfoder, säger Magnus Berge.
Det kommunala kräver också sitt någon eller några timmar varje dag. I går var det ett möte med näringslivschefen, andra dagar är det mest mejl- och telefonsamtal.
– Många cheftjänstemän är på semester. Samtal som medarbetarna i kommunväxeln inte riktigt vet vad de ska göra med hamnar därför ofta hos mig, säger Berge.
"Det bästa jag vet"Vissa kvällar har han uppdrag som ansvarig för program på Bondens. Andra kvällar kan han ägna sig åt sin favoritsyssla:
– Att gå runt bland korna som har, eller som ska kalva är bland det bästa jag vet, slutar Magnus Berge.