I ett av de gamla husen längs Storgatan, där det tidigare varit både polisstation och bank, ligger butiken med tillhörande guldsmedja. Före jul kunde Gabriella hämta ut sitt mästarbrev som snart ska pryda väggen i butiken.
– Det här är ju det yttersta yrkesbeviset, så visst är det stort, och en kvalitetsstämpel på hantverket, säger hon.
Medan gesällbrevet handlar om praktiskt arbete är mästarbrevet enbart teoretiskt.
– Jag har kunnat läsa hemifrån på distans, det har varit mycket affärsjuridik och kundservice. Men för att få göra provet måste man ha jobbat i minst 10 000 timmar, vilket är ungefär sex år.
Även om pappa Stig har fört guldsmedsgenerna vidare var det inte självklart att Gabriella skulle gå i pappas fotspår.
– Nej, inte från början. Jag gick på Kungsgårdsgymnasiet men när pappa öppnade butiken här 1994 började jag vara här mer och märkte att det var kul. Jag gillade det kreativa och har alltid tyckt om att jobba med händerna, säger Gabriella.
Snart spenderade hon all ledig tid med att öva i verkstaden och efter två år på Kungsgård hoppade hon av för att börja på guldsmedsskolan i Mjölby.
– Det fjärde året där var siktet helt inställt på att klara av att få gesällbrevet och bli klar med utbildningen.
Sen dess har guldsmed varit hennes yrke och efter bara ett par år började hon jobba hos sin pappa. Nu har 14 år gått och i november tog de steget att starta aktiebolag och i och med det blev Gabriella delägare. Att jobba tillsammans som far och dotter har aldrig varit något problem.
– Det är helt perfekt, säger Stig. Vi har hållit på i 14 år och inte tröttnat än. Vi kompletterar varandra kan man säga.
När Gabriella berättar om sitt jobb är det tydligt att hon älskar det hon gör. Allt från att få en formgivningsidé, kanske inspirerad av något i naturen, till att se materialet smälta och sen bygga upp något nytt och vackert. Det röda guldet är något av ett favoritmaterial.
– Guldet är svart efter att man smält det och så när man polerar det är det som att det poffar till, och så blir det så himla vackert!
Det är dyra material ni jobbar med, är det något du tänker på till vardags?– I början var jag ju livrädd och tänkte alldeles för mycket på det, säger Gabriella.
I dag är det mer av praktiska skäl hon tänker på det. Alla små spån som lossnar när hon jobbar har ett värde och måste därför noggrant samlas ihop och återvinnas.
– Vi sparar även spån som samlas ihop när vi svabbar golven. Det som samlas i botten av hinken skickar vi till ett raffinaderi och så får vi tillbaka det som material vi kan använda.