Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tåget gick för Brunnsparken

Det var enligt uppgift 40 år sedan som ett spontant demonstrationståg sist gick genom Söderköping. Men på tisdagen var det dags igen med "Rädda Brunnsparken".

Det var 40 år sedan som det senast gick ett spontant demonstrationståg genom Söderköping. På tisdagen var det dags igen.

Det var 40 år sedan som det senast gick ett spontant demonstrationståg genom Söderköping. På tisdagen var det dags igen.

Foto: Patrik Selsfors

SÖDERKÖPING2014-04-30 09:03

År 1975 revs det gamla stationshuset i Söderköping men det hade föregåtts av starka protester, uppåt 2000 namnunderskrifter samt demonstrationståg.

– Det var den senaste spontana demonstrationen och jag var med den gången också, säger Marja Bergström (V) och berättar om namninsamlingarna och felaktiga beslut i fullmäktige, tagna i strid mot en folkopinion.

Den här aprilkvällen är det dags igen. Omkring 70 personer samlas i Brunnsparken för att lyssna på ett tal av oppositionsledaren Mattias Ravander (S) samt inleda en marsch mot kommunhuset där fullmäktige senare ska äga rum och där beslutet ska tas.

Mattias Ravander tycker det är roligt att se så många samlade, trots den korta varslet.

– Det här är en fråga som väcker många känslor och mycket irritation, konstaterar Ravander och kan berätta om det planerade seniorboendet med två fyra-våningshus, cirka 15 meter höga.

– Vi har omvärderat vår inställning när det inte längre är frågan om ett trygghetsboende. Det blir också kostsamt för kommunen med kostnader uppåt 7 miljoner kronor för att återställa parken.

Han avslutar med att slå fast att målet är att återremittera ärendet för att därefter mobilisera opinionen.

Med i tåget går Lillmarie Jonsson som tycker att byggplanerna är helt fel.

– Jag vill ha en grön stad, det är bättre att göra parken till ett gemensamt rum. Vi ska vara rädda om parkerna om vi vill ha en levande stad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om