Det började med att kultursekreteraren Linda Staaf vid ett möte med Studiefrämjandet pratat om ett filmprojekt för unga.
– Då ringde Mattias Ahlén, filmkonsulent på Film i Öst och frågade om vi ville ha en filmvisning i samband med Crazy Pictures nya filmer, det passade bra, säger Linda Staaf som tillägger att filmprojektet ytterst bygger på ett engagemang från ungdomarna själva.
Upplägget på själva filmprojektet är att Lina Steen, filmpedagog från Studiefrämjandet, kommer att finnas på fritidsgården Focus varje onsdagseftermiddag i sex veckor framåt.
– Jag kommer att ha med en klippdator och kameror som man kan låna, så finns jag på plats för att handleda, berättar Lina Steen som tillägger att det bjuds på fika och så kan man snacka idéer.
Även Caroline Holst på Focus kommer att vara behjälplig i filmprojektet som gäller för alla som besöker Focus.
Peter Fernold, som förestår Söderköpings bio bjuder på en morot för de ungdomar som kan tänkas vara intresserade av projektet.
– Blir det några filmresultat kan de visas som förfilmer under biovisningarna på Salong Ramunder eller innan utomhusbion i sommar. Har de sin film klar i december så kan den visas som förfilm till nya Star wars, skrattar Peter Fernold.
Så tar Rasmus Råsmark över scenen och han börjar med att berätta om Crazy Pictures:
– Vi leker väldigt mycket, ungefär som när man var barn och lekte i sandlådan, vi gör det lite större bara, säger Rasmus Råsmark och berättar om starten i liten skala som ledde till bolaget Crazy Pictures i gymnasiet.
– Vår dröm var att leva på att göra film.
Nu är drömmen verklighet för de sex grabbarna i Crazy Pictures, man lever på att göra reklam och så tv- och dokumentärjobb. Men det där "lekandet" som man började med vill man behålla, därför skriver man egna kortfilmer som ges ut i serien "Poesi för fiskar". Dessa kortfilmer läggs ut i deras egen Youtubekanal där de finns tillgängliga gratis.
På onsdagen får Ramunderskolans åttondeklassare se de sex nygjorda kortfilmerna varav fyra inte släppts än. Det blir ordentliga applåder efter varje film som uppenbart tilltalar eleverna. Filmerna har ofta ett underliggande budskap, här avhandlas könsroller, sociala medier, rasism och annat.
– Det är jätteviktigt att man vill något när man gör film, sedan kan det vara väldigt olika saker, säger Rasmus Råsmark.
Nu återstår att se om lusten att göra film smittat av sig på eleverna.