Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Skepsis till betyg i fyran

I Söderköping har man inte hunnit tala om betygsöverenskommelsen men ser ett flertal åtgärder som går före att delta betygsförsöket.

Ökade resurser till elever med särskilt stöd går före tidiga betyg enligt majoritetens gemensamma program.

Ökade resurser till elever med särskilt stöd går före tidiga betyg enligt majoritetens gemensamma program.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

SÖDERKÖPING2015-02-12 18:01

Överenskommelsen mellan regeringen och Alliansen om försöksverksamhet med betyg i klass 4 är färsk och än har inte Söderköpings kommun kommit fram till en tydlig ståndpunkt.

– Nej, vi har inte ju inte diskuterat frågan på lokal nivå innan men vi ser mycket man kan göra för att förbättra skolan innan man börjar tänka på fler betyg, säger Mattias Ravander (S), kommunstyrelseordförande och nämner ett ordspråk:

– En gris blir inte fetare för att man väger den ofta utan den måste också äta.

Två av de tre majoritetspartierna i Söderköping, S samt MP har traditionellt på central nivå intagit en skeptisk hållning till tidiga betyg medan Moderaterna varit mer positivit inställda. Lokalt verkar partierna mer eniga.

– I vårt gemensamma program har vi till exempel lyft lärarnas roll och deras administrativa börda samt att öka resurserna för barn som behöver särskilt stöd. Jag skulle tro att intresset från vår sida är ganska begränsat, säger Mattias Ravander.

Överenskommelsen innebär att betyg i årskurs 4 införs på försök i 100 skolor i landet från 2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om