Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Saluhall med närproducerat i fokus

På Anderssons saluhall på Fixområdet har man ambitionen att så många som möjligt av varorna ska vara närproducerade och från producenter med bra djurhållning. Nu planeras också för webbförsäljning.

SÖDERKÖPING2013-09-10 11:04

Saluhallen är stängd på måndagar och det är just en måndag Folkbladet hälsar på. Jennie Andersson, köttmästare som driver Anderssons saluhall tar hand om allt det där man inte hinner när butiken är öppen: beställer, planerar och marknadsför.

– Det finns alltid att göra, säger Jennie som tillsammans med sin sambo Jörgen Filipsson startade upp saluhallen för ungefär två och ett halvt år sedan.

– Jag hade jobbat i branschen i 17 år som arbetstagare och någonstans har jag alltid haft tanken att starta eget men när jag blev uppsagd från Hemköp så bestämde jag mig. Exakt på dagen ett år efter att jag slutade där öppnade vi dörrarna här.

Service och närproducerat

En sak som skiljer saluhallen från de större kedjorna är naturligtvis det personliga tilltalet och servicen.

– Meningen är ju att vi också ska kunna ge recepttips och råd till människor som handlar här, upplyser Jennie.

Saluhallens ambition är att råvarorna ska vara närproducerade och köttet komma från gårdar med bra djurhållning. I ljuset av de senaste årens köttskandaler vill man kunna erbjuda produkter där konsumenterna verkligen vet köttets ursprung.

Nu planeras som bäst för ett nytt segment att lägga till de övriga.

– Vi ska starta upp en webbutik där vi planerar att lägga ut ett varusortiment. På nätet ska man kunna beställa och betala och sedan hämta det i butiken, berättar Jennie.

Läs mer i tidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om