Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nya restaurangen som väljer bort köttet

Kanalhamnen har fått ett tillskott bland näringsidkarna i form av restaurangen Picada. Namnet kommer från den sydamerikanska ordet picada som betyder plocktallrik eller knytkalas.

Jeff Vallin och Laura Mongelos tar influenser från hela världen när de startar restaurang.

Jeff Vallin och Laura Mongelos tar influenser från hela världen när de startar restaurang.

Foto: Louise Åsenheim

Söderköping2018-05-27 16:00

Det är där Kafé kajutan tidigare låg som Picada nu i dagarna slår upp portarna. Jeff Vallin och Laura Mongelos är i full färd med att inreda och få allt klart när vi kommer på besök. Paret har tagit influenser från hela världen i sitt koncept.

– Jag är adopterad från Thailand, min flickvän kommer från Argentina, hon har bott i London och vi har varit i Paris tillsammans. Tanken är att föra in lite av allt, säger Jeff.

Men själva namnet är direkt taget från Sydamerika, där det betyder plocktallrik eller knytkalas beroende på vilket land man är i. Det är också tanken att man på Picada ska kunna ska beställa in flera små rätter att dela på.

– Man ska kunna komma hit ensam eller med hela familjen och det ska vara en skön atmosfär.

Paret lägger också mycket fokus på att maten ska vara hälsosam. "Mat man blir smart av", mycket glutenfritt och inget kött finns på menyn.

– Vill man äta kött eller kyckling så finns det många ställen att gå till, och vi har gjort ett medvetet val. Vi vill representera något vi är stolta över, säger Jeff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!