Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

La Uva åter till Söderköping

La Uva återuppstår i Söderköping redan till sommaren. Första veckan i juni öppnar Fernando de Paz på den yta som förr var Göta salongers uteservering. Det innebär att 15 till 20 personal nu ska nyanställas.

Under portalen. Fernando La Paz i hjärtat av den blivande uteserveringen.

Under portalen. Fernando La Paz i hjärtat av den blivande uteserveringen.

Foto: Patrik Selsfors

SÖDERKÖPING2015-04-28 13:05

Under en period på 12 somrar huserade La Uva på Rådhustorget där man serverade tapas och bjöd på musikunderhållning. Men efter sommaren 2011 avvecklades restaurangen, istället satsade ägaren Fernando de Paz helt på restaurangen i Norrköping. Nu, efter tre års bortavaro, ska La Uva åter dra igång sommarverksamhet i Söderköping.

På tisdagen är Fernando de Paz på plats på gamla Göta salongers uteservering för att spreja ogräs och ordna allehanda saker. Mycket ska göras och många tillstånd fixas den närmaste månaden.

– Vi öppnar första veckan i juni, berättar Fernando och visar hur han tänkt sig det hela:

– Här ska köket ligga och här borta blir baren.

Kontraktet skrevs under på måndagen med ägaren av fastigheten ED bygg AB.

– Det rör sig om ett arrendeavtal på tre år med två års förlängning, restaurangen ska heta La Uva som förut och köra enligt samma koncept som på Rådhustorget: tapas och andra rätter, musikunderhållning och två barer, säger Fernando de Paz.

Medan vi pratar avbryts vi då och då av hantverkare och efter en stund dyker brandmästare Tomas Wennström från RTÖG upp för att göra en tillsyn av lokalerna ur brandskyddssynpunkt.

Fernando de Paz berättar om sina planer:

– Här nere ska minigolfbanorna tas bort, köksdelen är i huset därborta och här ska vara en bar som vi nu bygger om. På den centrala ytan ska det läggas sten och sättas upp ett tak där vi kommer att ha infravärme.

Uppe vid kanalbryggan finns också en serveringsdel.

– Där ska det serveras tre-fyra lättare rätter som pinchos och så ska det fungera som gin och tonic-bar, personalen ska inte behöva springa ner till köket så jag vill få det lättarbetat däruppe, säger Fernando.

– Det här betyder att jag nyanställer 15-20 personal, jag behöver duktiga personer för jag kommer inte att ha tid att lära upp någon.

Han bedömer att det här är ett bättre sommarläge än den tidigare lokaliseringen vid Rådhustorget.

– Här är vi ju nära kanalen, dessutom har vi färre grannar här, med tanke på musiken. De som bor här bredvid har jag pratat med och det är ok, säger Fernando som nu har en hektisk månad framför sig för att få allt klart i tid men det är ett jobb han gärna gör:

– Jag gick ut i en Facebookgrupp med frågan om vad Söderköpingsborna skulle tycka om att La Uva kom tillbaks till Söderköping. Svaren där gjorde mig jätteglad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om